Mag dat: parkeren bij een oplaadpaal als je geen elektrische auto hebt?

Door Melisa Verheijen 28 mei 2018

Wij zochten laatst een parkeerplaats bij het gemeentehuis en zagen alleen nog een plekje bij een oplaadpaal. Hoe zit dat nou? Mag je wel of niet parkeren bij een oplaadpunt als je geen elektrische auto hebt? 

Inmiddels zijn er in Doetinchem 45 oplaadpalen voor elektrische auto’s. Het opladen is gratis. Soms lijkt het of er bij deze palen nooit een auto staat, terwijl jij je met een ‘gewone’ auto suf zoekt naar een plekje. Is het dan verboden om op zo’n plek te parkeren met een niet-elektrische auto?

Verboden

Het simpele antwoord is ja. Er moet een (elektrische) auto bij een laadpaal geparkeerd staan en bezig zijn met opladen. Is dit niet het geval, dan gebruik je de parkeerplaats onrechtmatig en kun je een boete krijgen.

Volgeladen

Je mag alleen bij een laadpaal staan als je auto aan het laden is. Ook elektrische auto’s die niet aan het laden zijn, mogen er dus niet parkeren. En ja, heb je geen elektrische wagen, dan mag je zeker niet bij een oplaadpaal parkeren en moet je op zoek naar een ander plekje, helaas!

caravan-gemeente-doetinchem

Camper of caravan voor de deur: mag dat in Doetinchem?

De zomervakantie komt langzaam in zicht. Dat betekent dat de caravan weer van stal kan worden gehaal...

Meer over

Gemeente

adv.