Doetinchem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Mag dat: parkeren in het vak bij een oplaadpaal als je geen elektrische auto hebt?

Door Kelly Heerink 12 augustus 2019

Regels: je houdt er krampachtig aan vast óf je probeert ze zo nu en dan te verbreken. Maar soms weten we gewoonweg ook niet of er iets wel of niet mag. Daarom vragen wij ons bij heel veel dingen af: mag dat? Dit keer: Als je geen ander plekje kunt vinden, mag je een niet-elektrische auto dan bij een oplaadpaal parkeren?

Het verkeer is één van de grootste oorzaken van ongezonde lucht in een stad. Om de luchtkwaliteit te verbeteren, wordt het gebruik van elektrisch vervoer gestimuleerd door de gemeente. We schreven al eerder over de aanvraag en plaatsing van openbare oplaadpalen.

Verboden

Maar mag iedereen zomaar parkeren op parkeerplaatsen die bedoeld zijn voor elektrische auto’s? Het simpele antwoord is nee. Een niet-elektrische auto hoort niet op een parkeerplek met een oplaadpaal. Volgens een artikel van het AD moet een (elektrische) auto die bij een laadpaal geparkeerd staat, gebruik maken van de oplader. Auto-exepert Niek Schenk beaamt dit: “Zelfs een elektrische auto mag er alleen maar staan als het snoer daadwerkelijk aangesloten is.”

Batterij vol? Dan moet ook de elektrische auto verplaatst worden zodat iemand anders zijn bolide weer kan opladen.

Car GIF - Find & Share on GIPHY

Lees ook:

auto

Elektrische auto? De gemeente biedt openbare laadpalen aan

Je kunt voor jouw elektrische auto een openbare laadpaal bij jou in de buurt aanvragen bij de Gemeen...

adv.