Mag dat: je werkbus voor de deur van de buren parkeren?

Door Eline Doldersum 13 december 2018

Er zijn in Nederland zoveel regels dat we soms door de bomen het bos niet meer zien. In onze rubriek ‘mag dat ‘ zoeken wij voor jullie uit hoe het zit. Deze keer: mag je een grote werkbus voor het huis van de buren parkeren?

Stel, je bent zelfstandig klusser of koerier en voor je werk heb je zo’n fantastische Mercedes Sprinter of Iveco Daily. Je hebt geen enorme garage om je busje te stallen als je niet aan het werk bent. En als je thuiskomt van die mooie klus blijkt de parkeerplek voor jouw deur bezet te zijn. Dan maar een haventje verderop, bij de buren. Mag je ‘m daar parkeren?

Ja, mits….

Dit gaan je buren misschien niet leuk vinden, maar: het mag. Al zijn er wel voorwaarden aan verbonden. Volgens de APV, de Algemene Plaatselijke Verordening van Doetinchem, mag je een werkbusje aan de straat zetten mits deze niet hoger is dan 2,4 meter, niet breder dan 2,2 meter en maximaal zes meter lang is. Is je bus groter? Dan mag het alleen op werkdagen tussen 8.00 en 18.00 uur.

Hinderlijk

Ook mag je de klusbus bijvoorbeeld niet voor het huis van de buren parkeren als het uitzicht voor de buren op hinderlijke wijze wordt belemmerd, aldus de APV. We horen de Rijdende Rechter al komen om uit te zoeken wat dan precies hinderlijk is…

Zie ook:

parkeerplaats-doetinchem-parkeren

Mag dat: een parkeerplaats maken van je voortuin?

Er is niets zo vervelend als het niet kunnen vinden van een parkeerplaats vlakbij je huis. Als je da...
caravan-gemeente-doetinchem

Camper of caravan voor de deur: mag dat in Doetinchem?

De zomervakantie komt langzaam in zicht. Dat betekent dat de caravan weer van stal kan worden gehaal...
kassabon-gemeente-doetinchem

Mag dat: het kassabonnetje bij het oud papier gooien?

Afval scheiden: je kunt er in Nederland bijna een studie voor volgen. Soms weten we niet meer wát we...

adv.