Doetinchem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

MAG DAT: je container alvast aan de weg zetten voor je op vakantie gaat?

Door Pim Gerritzen 30 juli 2020

Langzaam maar zeker komt de zomervakantie steeds dichterbij. Een dag voordat je met de caravan naar de Côte d’Azur vertrekt, zet je nog even je container voor de deur. Je afval moet tenslotte wel opgehaald worden, zeker met het voorspelde warme weer. Maar hoelang van te voren mag je je volle langwerpige bak aan de kant van de weg neerzetten?

Een volle gft-bak of een container met restafval: onze vrienden van Buha weten er alles van en zorgen dat ze leeg gemaakt worden. Toch mag je niet zelf bepalen wanneer je het vuilnis aanbiedt. De afvalophaaldienst vraagt de inwoners van de gemeente om ervoor te zorgen dat je container op de inzameldag in ieder geval voor 07.30 uur op de aangewezen plaats staat. Let er wel even op dat je de kliko niet voor een in- of uitrit zet. Zo voorkom je dat je binnenkort meedoet met het programma ‘Bonje met de buren’.

Regels rond de container

Stel je nu eens voor: je vertrekt vanavond voor een paar dagen naar Parijs, maar morgen wordt de container bij jou in de straat geleegd. Mag je dan de dag ervoor al de bak aan straat zetten en later pas weer op je eigen terrein zetten? Yes, dat mag! Als je hem tenminste na 20.00 uur aan de weg zet, de avond voor de container wordt geleegd.

En nu?

Dus ga je binnenkort op vakantie, een weekendje weg en wordt de kliko pas over een paar dagen weer geleegd volgens de afvalkalender? Kijk je buurman, schoonmoeder of partner even lief aan. Dan is er geen vuiltje aan de lucht. Wil je meer weten over het aanbieden van afval? Op de website van Buha vind je het antwoord op je vragen.

Lees ook:

Mag dat: door rood rijden als de ambulance- of politiewagen achter je rijdt

Soms weten we eigenlijk niet zo goed wat er wel of niet mag. Daarom vragen wij ons bij heel veel din...
ijsselbrug-doetinchem

Mag dat: van een brug afspringen of duiken in Doetinchem

De zon schijnt en het is warm. Wat is het dan fijn om een verfrissende duik te nemen. Daarom plonsen...
barbecueën-gemeente-doetinchem-park

Mag dat: barbecueën in het park in Doetinchem of op Stroombroek

Dit lekkere zomerweer vraagt natuurlijk om een gezellige barbecue. Hoe leuk is het om in het park ne...

Meer over

Gemeente

adv.