Mag dat: een parkeerplaats maken van je voortuin?

Door Eline Doldersum 18 oktober 2018

Er is niets zo vervelend als het niet kunnen vinden van een parkeerplaats vlakbij je huis. Als je dan een voortuin hebt waar je niet zo veel waarde aan hecht, is het heel makkelijk om die tuin om te toveren tot een parkeerplaats. Maar mag dat eigenlijk wel? 

Er zijn in Nederland zóveel regels dat we soms niet meer weten wat nou wel en niet mag. Máár het antwoord op deze vraag is: nee! Als je een parkeerplaats maakt van je voortuin, maak je in feite een nieuwe uitweg op de bestaande weg. Daar heb je een omgevingsvergunning voor nodig.

Nieuwe parkeerplaats

Je kunt deze vergunning aanvragen bij de gemeente Doetinchem. Zij kijken vervolgens of jouw nieuwe parkeerplaats geen gevaarlijke situaties oplevert. Ook mag je nieuwe parking spot niet ten koste gaan van een openbare parkeerplaats of openbaar groen. En het moet passen in het bestemmingsplan.

Voorbereiding

Kortom: veel voorwaarden waar je nieuwe parkeerplaats aan moet voldoen. Wil je toch alvast íets ondernemen? Ga dan bij de buren op de koffie om te peilen wat zij ervan vinden. Zou zonde zijn als je door je nieuwe parkeerplaats een burenruzie aan de broek hebt hangen omdat zij vinden dat je auto hun uitzicht verpest. Een goede voorbereiding …

straatmuzikant-pixabay

Mag je zomaar optreden als straatmuzikant in Doetinchem?

Straatmuzikanten brengen een hoop vrolijkheid in de stad. Maar mag je het winkelende publiek van Doe...
barbecueën-gemeente-doetinchem-park

Mag dat: barbecueën in de parken van Doetinchem?

Dit lekkere zomerweer vraagt om een gezellige barbecue. Hoe leuk is het om in het park neer te strij...

Meer over

Gemeente

adv.