Mag dat: een huisdier begraven in je eigen tuin?

Door Eline Doldersum 10 januari 2019

Er is niets zo verdrietig als een huisdier overlijdt. Als Nijntje, Tweety of Boris z’n laatste adem uitblaast wil je ‘m misschien het liefst in je achtertuin begraven. Maar mag dat eigenlijk wel?

Waar de één de hond, kat of cavia graag in de tuin begraaft, moet de ander er niet aan denken, maar mag het überhaupt wel? We hebben de Algemene Plaatselijke Verordering van Doetinchem doorgespit, maar konden geen wet vinden die het verbied om de stoffelijke resten van je huisdier in de tuin te begraven.

Regels begraven huisdier

Wel zijn er volgens het programma Radar een aantal regels. Zo moet je een gat minimaal één meter diep graven, het dier niet in plastic maar biologisch afbreekbaar materiaal wikkelen en je huisdier mag niet ál te groot of zwaar zijn. Daarnaast moet de grond – uiteraard – wel van jou zijn.

En wat als je dit niet wilt?

Als je dit allemaal niet ziet zitten, kun je een huisdier ook laten cremeren, begraven op een speciale dierenbegraafplaats (bijvoorbeeld bij Kollenweidehof) of laten verwerken in een sieraad zodat je nog een bijzonder aandenken hebt.

oplaadpaap-laadpaal-oplaadpunt-elektrische-auto's

Mag dat: parkeren bij een oplaadpaal als je geen elektrische auto hebt?

Wij zochten laatst een parkeerplaats bij het gemeentehuis en zagen alleen nog een plekje bij een opl...

Meer over

Gemeente

adv.