Doetinchem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Is jouw postcode 7004? Dan krijg je een gratis boom van de gemeente Doetinchem

Door Kelly Heerink 13 januari 2020

Inwoners met postcode 7004 (rondom De Vijverberg) kunnen een gratis boom krijgen van de gemeente Doetinchem. Dit is onderdeel van een project dat wordt gefinancierd uit het 3000-bomenplan en het Bomenfonds.

De gemeente steunt graag initiatieven die de ruimte groener maken. In 2016, 2017, 2018 en 2019 werden er al bomen geplant in Gaanderen, Wehl, Nieuw-Wehl en de Doetinchemse wijken Dichteren, Noord, Overstegen, Schöneveld, Wijnbergen en De Huet. De komende jaren zal dit project in de gehele gemeente verder worden uitgerold.

Leuk! Hoe kom ik aan die boom?

Inwoners met postcode 7004 kunnen zich van 13 januari tot 7 februari 2020 aanmelden voor een boom via het aanmeldformulier. De aanmelding is rond wanneer die per mail bevestigd is. Telefonisch aanmelden kan ook (0314-377444). Het gaat om één boom per adres en er is keuze uit 15(!) verschillende bomen. Voor ieder wat wils dus.

Zonder kluit

De bomen hebben een stamomtrek van 10-12 centimeter, zijn circa 3-3,5 meter hoog en worden naar verwachting vanaf maandag 17 februari door Buha geleverd met naakte wortel. dus zonder pot of kluit. Je hoeft niet thuis te zijn tijdens de levering. Mocht de levering vanwege vorst worden uitgesteld, dan ontvangen de inwoners hierover bericht per e-mail.

Lees ook:

Mission

Grote verbouwing bij Mission: dit opent binnenkort in de Hamburgerstraat

"Mensen vragen me steeds vaker wat er gebeurt met Mission nu er volop wordt geklust in onze voormali...

Kans op prijzen als je op één van deze plekken je kerstboom inlevert

Driekoningen is voorbij, dus het is nu écht de hoogste tijd om die kerstboom de deur uit te doen. De...
Kitchen4all

Dit grote leegstaande pand in Doetinchem wordt Kitchen4all

Aan Raadhuisstraat 67, naast De Steck, vind je vanaf maart Kitchen4all. Na de geopende vestigingen i...

 

adv.