Doetinchem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Inbraken voorkomen tijdens de vakantie? Politie Oost tipt!

Door Eline Doldersum 20 juni 2019

Het zal je maar gebeuren: dat je terugkomt van een ontspannen vakantie in de zon en inbrekers je hele huis hebben leeggeroofd. Geheel ondenkbaar is het niet, want met de start van de vakanties liggen inbrekers op de loer. Gelukkig heeft de politie oost een aantal tips waarmee je een inbraak kunt tegengaan. 

Als we de politie vragen wat Doetinchemse vakantiegangers kunnen doen om inbrekers op het verkeerde been te zetten, hebben ze een aantal handige tips paraat. “Licht allereerst je buren in. Zij kunnen op de woning letten en die een bewoonde indruk geven door post weg te halen, planten water te geven of de auto af en toe op de oprit zetten”, vertelt een woordvoerder van de politie.

Handige tips tegen inbraken

Daarnaast heeft de politie nog een aantal handige tips die je even kunt doornemen vlak voordat je de koffers pakt:

  • Zet de caravan vlak voor vertrek niet op de oprit, aangezien inbrekers vaak door een wijk fietsen op zoek naar potentiële nieuwe woningen.
  • Zorg voor buitenverlichting bijvoorbeeld op schemerschakelaar of bewegingssensor.
  • Doe ramen, deuren maar ook poorten en garages goed op slot als je op vakantie gaat.
  • Leg geen kostbare spullen in het zicht, maar berg ze goed op.
  • Zorg voor tijdschakelaars in huis zodat er ook ’s avonds licht brandt in huis.
  • Plaats niet op Facebook of Instagram dat je op vakantie gaat.
  • Vraag of buren of vrienden willen letten op takjes tegen de deur, papiertjes in de deurpost of folders op de deurmat. Dit zijn voor inbrekers signalen dat de kust veilig is.
  • Horen je buren glasgerinkel, gestommel of zien ze onbekenden bij je woning? Laat ze dan meteen 112 bellen. Inbrekers hebben maar een paar seconde nodig om de buit mee te nemen!

Thuisblijvers

Ga je niet op vakantie? Ook dan is het volgens de politie niet geheel onverstandig om maatregelen te treffen. “Ramen en deuren staan vaker open met het mooie weer, waardoor een inbreker zo naar binnen kan sluipen. Sluit daarom altijd alle deuren en ramen en vergeet ook het wc-raampje of de deuren van de garage niet. Ook al ga je maar even boodschappen doen of een rondje wandelen met de hond.”

Meer tips

Ook handig: deze video van stichting Nationale Inbraakpreventie Weken.

inbraak-inbreken-anp-ingebroken

Er werd ingebroken in Doetinchem en vooral bij huizen met deze postcode

Het is vroeg donker buiten, voor inbrekers dé perfecte tijd van het jaar om hun slag te slaan. Sluit...

Meer over

Gemeente Video

adv.