Doetinchem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Heb jij een fijne buuf of hartelijke buurman? Zo zet je diegene in het zonnetje!

Door Kelly Heerink 8 oktober 2019

Doetinchem heeft ontzettend veel superboeren, maar zeker ook veel ‘superburen’! Een kopje suiker, een goed gesprek of tijdens de vakantie een flinke scheut water voor de planten; wat moet je toch zonder een goede buur? 

Daarom lanceerden de gemeente Doetinchem, Buurtplein, Sité en Buha de campagne #halloburen op Nationale Burendag. Deze campagne start met de ‘Superbuur verkiezing’. Tot en met 31 oktober kun je jouw superbuur nomineren door te mailen. Tipje; hoe uitgebreider het verhaal, hoe beter. In verband met de privacy hoef je overigens geen namen te noemen.

Wanneer ben je een Superbuur?

Als je bijvoorbeeld met liefde de stoep van je buurman sneeuwvrij maakt, de boodschappen doet, een pakketje aanneemt of de container aan de straat zet maak je kans op deze titel. “Daarna zetten we iemand in het zonnetje”, weet Houkelien Maatman, coördinator buurtbemiddeling Doetinchem. “Maar hoe blijft nog even een verrassing.” Inmiddels zijn er al wat mooie nominaties binnen. “Uit verschillende wijken, Gaanderen en Wehl.” Meer informatie vind je hier.

Lees ook:

Naoberschap: voor Henk uit Schöneveld is het elke dag burendag

Beter een goede buur, dan een verre vriend - zaterdag is het weer Burendag! Voor Henk Meijer (53) ui...

adv.