Droevig: zoveel mensen voelen zich eenzaam in Doetinchem

Door Melisa Verheijen 4 oktober 2018

Ruim vier op de tien Nederlanders voelt zich eenzaam, blijkt uit enquête-resultaten van de Gezondheidsmonitor, die LocalFocus in het kader van de Week tegen de Eenzaamheid op een rij heeft gezet. Hoe dat in Doetinchem zit? Wij laten het zien. 

Vier op de tien Nederlanders… wij schrikken van deze cijfers! Eenzame mensen missen volgens de enquête-resultaten mensen op wie ze terug kunnen vallen in moeilijke situaties, voelen zich in de steek gelaten of ervaren een leegte.

Doetinchem

In onze stad voelt 40 procent van de inwoners zich eenzaam.. Droevig! Volgens nieuw landelijk onderzoek van het CBS komt eenzaamheid het vaakst voor onder alleenstaande ouders en mensen die gescheiden zijn. Ook ervaart meer dan tweederde van de 85-plussers, laagopgeleiden en mensen met een niet-Westerse migrantenachtergrond eenzaamheid. In Kerkrade is de groep mensen die zich eenzaam voelt het grootst: 56 procent van de 19-plussers voelt een ‘gemis’ of een ‘leegte’.

Zilverlijn

Wil jij eenzame ouderen een gezellig praatje of luisterend oor bieden? Kijk dan is naar de Zilverlijn, een belservice van het Nationaal Ouderenfonds. Wij zijn op zoek naar Doetinchemmers die zich willen aanmelden als Zilverlijnvrijwilliger of die dit al doen. Ben jij deze persoon? Dan willen wij graag met jou in contact komen voor een mooi interview!

oud-dame-honderdplussers-unsplash-oma

Grappig weetje: zoveel honderdplussers zijn er in Doetinchem

Ons kikkerlandje telt ruim 2000 honderdplussers waarvan 88 Nederlanders 105 jaar of ouder zijn, blij...

Meer over

Gemeente

adv.