Doetinchem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Drama: parkeermeters bij fel zonlicht niet goed te lezen [video]

Door Melisa Verheijen 8 juli 2019

Het is een irritatiepunt onder veel stadsbezoekers: de parkeerautomaat aan de IJsselkade. Bij fel zonlicht is nauwelijks te zien wat op de parkeermeter staat.

Dat kan Willie Cornelis beamen. Op de Facebookpagina ‘Je bent een Doetinchemmer als’ beschrijft hij zijn frustratie. “De parkeermeter is met geen mogelijkheid goed te lezen, waarschijnlijk vanwege de zon, maar ervoor staan heeft ook geen zin. Krassen op het scherm verraden dat er al meer mensen geprobeerd hebben het onleesbare te lezen.”

Om een boete te voorkomen heeft Willie na een poosje uitgevogeld hoe hij moest betalen. Hij moest er andere mensen voor laten wachten.

Afhankelijk van het weer

Een voorbijganger die haar auto parkeerde, nam de proef op de som. “Inderdaad, het is niet goed te lezen wat er op het scherm staat, maar het is niet onmogelijk. Dat het nog te doen is, heeft waarschijnlijk te maken met de bewolkte dag, want ik herken het probleem tijdens een zonnige dag zeker.”

Oplossing

Het probleem is bekend bij Buha. De afdeling van de gemeente Doetinchem voor Beheer, Uitvoering, Handhaving en Afval krijgt één à twee klachten per maand over de automaat aan de IJsselkade en andere parkeermeters die in de zon staan op bepaalde tijdstippen. “Buha is op dit moment met schermen van de leverancier van de automaten aan het testen om te kijken of het probleem kan worden opgelost”, reageert de gemeente.

Lees en bekijk ook:

parkeren gratis goedkoop unsplash

Parkeren in Doetinchem: hier kan het gratis of goedkoop

Voor mensen die met de auto naar het centrum van Doetinchem willen, maar geen zin hebben vele euro’s...
klusbus-sprinter-doetinchem

Mag dat: je werkbus voor de deur van de buren parkeren?

Er zijn in Nederland zoveel regels dat we soms door de bomen het bos niet meer zien. In onze rubriek...

 

adv.