Dit zijn de meest lawaaiige plekken van Doetinchem

Door Eline Doldersum 11 oktober 2018

Auto’s die langs razen, treinen die voorbij denderen en windmolens die veel lawaai maken: er zijn in Doetinchem heel wat plekken waar je alles behalve rustig woont. Welke dat zijn? Dat zie je hier!

Dat veel mensen liever ontwaken met het geluid van fluitende vogels dan voorbij razende vrachtwagens, lijkt ons duidelijk. Maar wisten jullie dat deze herrie ook schadelijk is voor onze gezondheid? Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) is geluid boven de 55 decibel al schadelijk.

Lawaaierige plekken in Doetinchem

Als we het kaartje van RTL Nieuws bekijken zien we dat er in Doetinchem heel veel plekken zijn waar het geluid die 55 decibel flink overstijgt. Zo krijgt de Terborgseweg een knalrood bolletje, wat betekent dat het lawaai daar de 65 (!) decibel ruimschoots voorbij gaat. Wow!

En dat is niet de enige rumoerige plek in Doetinchem. Aan de drukke Varsseveldseweg, de J.F. Kennedylaan en de Nieuweweg kleurt het bolletje tevens rood. Maar ook aan de Frans Halsweg, de Charley Tooropstraat en het Julianaplein komt het geluid ver boven de 65 decibel. Wat dan waarschijnlijk weer te maken heeft met het treinverkeer.

geluidsoverlast-doetinchem-lawaai

 

 

put-doetinchem

Dit is waarom het de komende weken kan stinken in Doetinchemse huizen

Vraag jij je ook af waarom er een vies luchtje uit je afvoer, toiletpot of spoelbak komt? Don't worr...

adv.