Dit is waarom de stadsmuur weer wordt bedolven onder zand

Door Melisa Verheijen 20 november 2018

De stadsmuur, of eigenlijk moeten we zeggen kazemat (een soort bunker met schietgaten), wordt dinsdag weer bedolven onder het zand. Schrik niet, het is maar tijdelijk! 

Mocht je nog een foto willen schieten van de bijzondere vondst, wees er dan snel bij. De muur wordt vandaag zorgvuldig afgedekt met zand. Als de werkzaamheden op dit deel van de Terborgseweg eind dit jaar klaar zijn, krijgt de weg een tijdelijke verharding, zodat het verkeer er weer overheen kan rijden.

Beslissing

De definitieve laag asfalt wordt nog niet aangebracht, zodat de wegwerkers de straat weer makkelijk kunnen openbreken. De gemeente gaat de komende tijd onderzoeken hoe de kazemat het best tot zijn recht komt. Uiterlijk in maart 2019 wordt deze beslissing genomen. “We willen alle mogelijke opties voor het zichtbaar maken van de vondst graag zorgvuldig tegen elkaar afwegen om daarna een weloverwogen besluit te kunnen nemen”, vertelt Wethouder Sluiter.

Markering

De plaats van de vondst wordt op het wegdek gemarkeerd zodat de plek te herkennen is. Op het voetpad naast de plek waar de muur ligt, komt tijdelijk een banner met een foto van de archeologische vondst met meer informatie.

Het stukje stadsmuur bevindt zich net naast het kruispunt met de Raadhuisstraat en IJsselkade.

Stadsmuur Doetinchem Terborgseweg 2

Gaaf: oude stadsmuur ontdekt aan de Terborgseweg

Hoe gaaf is dit! Een oude stadsmuur van de Hamburgerpoort is tijdens werkzaamheden ontdekt aan de Te...

Meer over

Gemeente Video

adv.