Doetinchem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Deze flitspaal in Wehl beloont binnenkort goed weggedrag

Door Kelly Heerink 13 november 2019
Een snelheidsmeter die goed weggedrag beloont in plaats van bestraft! Die staat vanaf 18 november aan de Koksgoedweg in Wehl. Deze zogeheten Safety-safe beloont weggebruikers die zich aan de snelheid van 30 kilometer per uur houden door geld in een digitale spaarpot te stoppen.

En dat totaalbedrag wordt dan verloten onder één van de kentekens, horen we je denken. Helaas, dat is niet het geval. Maar de beloning wordt zeker goed besteed, namelijk aan een door de bewoners gekozen doel voor de buurt.

Een dubbeltje per rijder

Het leuke is, dat de beloning direct wordt weergegeven langs de weg. Dus rijd jij straks netjes 29 kilometer per uur, zie je het bedrag oplopen. Tiny Limbeek van Veilig Verkeer Nederland vermoedt dat het totaalbedrag zeker binnen vier weken bij elkaar is ‘verdiend’. “Goed weggedrag levert telkens een dubbeltje op. Het maximale bedrag is €1500,-.” Het goede doel is nog niet bekend. “We kregen al verschillende inzendingen binnen, zoals een speeltuin voor de wijk.” Na een maand wordt ook het effect van de Safety-safe geëvalueerd.

Primeur in Gelderland

De komst van deze snelheidsmeter is een primeur voor Gelderland. De Koksgoedweg is een 30-kilometer zone, waar door veel weggebruikers te hard wordt gereden. Bewoners hebben aangegeven dat ze zich hier zorgen om maken. Daarom is Veilig Verkeer Nederland (VVN) in opdracht van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid (ROV) Oost-Nederland in samenwerking met de gemeente een buurtparticipatietraject gestart. De Safety-safe is daar een onderdeel van en wordt door de bureaus Keijzer en XTNT uitgevoerd. 

Lees ook:

Reminder! Win €75,- shoptegoed bij kledingwinkel Zus & Co

Je maakt nog steeds kans op shoptegoed ter waarde van €75,- bij de Doetinchemse kledingwinkel Zus & ...

politie-bolder-media

Hulde! Oorkonde voor de 16-jarige Imre die een man reanimeerde

Zijn werkronde als postbezorger in Doetinchem liep even iets anders op dinsdag 8 oktober. Tijdens he...

adv.