De Hamburgerstraat krijgt een eigen poort en zo ziet het eruit

Door Melisa Verheijen 22 november 2018

Dat Doetinchem volop wordt vernieuwd hebben jullie vást al gemerkt, maar wist je dat we vanaf volgend jaar ook een nieuwe ‘poort’ krijgen in onze stad? De Hamburgerpoort. Als alles volgens plan verloopt zouden we ‘m volgend jaar al kunnen bewonderen!

Bijzonder is dat het hier niet gaat om een stenen poort, maar om een groene variant met veel hangplanten. Het zal je dan ook niet verbazen dat de Hamburgerpoort hoort bij het vergroeningsproject van de gemeente. Wanneer ze gaan starten met de bouw van de poort?

Werkzaamheden

“De werkzaamheden op de locatie voor de groene poort worden afgestemd op de werkzaamheden van de Terborgseweg”, laat Remco van Straaten van de communicatie weten. Er is al wel een aannemer gevonden, dus als alles volgens plan verloopt kunnen we ‘m in het voorjaar van 2019 bewonderen!

Artist Impression

“Een en ander is wel afhankelijk van het weer. Als het hard vriest kunnen we de grond niet in.” De buurt wordt op korte termijn geïnformeerd door middel van een inloopavond, zodat zij ook volledig op de hoogte zijn van de plannen. Hieronder een artist impression van de Hamburgerpoort. Wat vinden jullie, mooie toevoeging voor de stad?

hamburgerpoort doetinchem
Gemeente Doetinchem
Plantenbak Heezenstraat 1

Komt dat zien: Heezenstraat heeft nieuwe look

Het allereerste project om de binnenstad te vergroenen, is af. Het voormalige ronde bankje is inmidd...
bouwvakker-terborgseweg-doetinchem

5 dingen die je nog niet wist over de Terborgseweg (maar nu wel)

Het is je vast niet ontgaan dat er flink wordt getimmerd aan de Terborgseweg. Om jullie op de hoogte...

Meer over

Gemeente

adv.