Carbidschieten in Doetinchem: dit zijn de regels

Door Eline Doldersum 28 december 2018

Ga je carbidschieten op oudjaarsdag? Let dan wel even op: er zijn in Doetinchem een aantal regels waar je aan moet voldoen voordat je begint met knallen. Welke regels dat zijn check je hier!

<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶

Tijden

carbid schieten doetinchem-carbid - oud en nieuw
ANP

Mocht je plannen hebben om op 30 december al te beginnen met knallen: dat kun je beter niet doen. Carbidschieten in Doetinchem is toegestaan op 31 december vanaf 10.00 uur tot 1 januari 02.00 uur.

Buiten de bebouwde kom

carbidschieten doetinchem-carbid-oud en nieuw
ANP

Het lijkt ons allereerst al niet heel slim om te gaan knallen middenin de woonwijk, maar het is ook verboden. Carbidschieten mag alleen buiten de bebouwde kom, op minimaal 100 meter afstand van huizen en op 300 meter afstand van gebouwen en dieren.

Materialen

carbidschieten Doetinchem-carbid-doetinchem-oud en nieuw
ANP

De ervaren schieters weten het waarschijnlijk wel, maar de bussen mogen niet groter zijn dan 40 liter. Daarnaast mag je ze niet afsluiten met metalen of houten materialen, maar alleen met leren of plastic ballen.

Schootsveld

carbidschieten Doetinchem-carbid-doetinchem-oud en nieuw
ANP

Het veld waarin geschoten wordt moet minimaal 100 meter zijn. In dit veld mogen geen openbare wegen of paden liggen én mensen moeten ook uit dit schietveld blijven.

Geen alcohol en drugs

carbidschieten doetinchem-carbid-oud en nieuw
ANP

Een biertje drinken tijdens het afschieten? Officieel mag het niet. In het Doetinchemse reglement staat namelijk dat degene die met carbid schiet niet onder invloed mag zijn van alcohol of drugs.

Leeftijd

carbidschieten doetinchem-oud en nieuw-carbid
ANP

Nog geen achttien maar toch carbidschieten? Het kan! Als er een toezichthouder – van boven de achttien – aanwezig is tijdens het schieten, dan mag je gewoon zelf knallen!

<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Gemeente

adv.