Doetinchem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Camper of caravan voor de deur: mag dat in Doetinchem?

Door Eline Doldersum 14 juli 2019

De zomervakantie komt langzaam in zicht. Dat betekent dat de caravan weer van stal kan worden gehaald voor het nodige poets-, reparatie- en inpakwerk. Máár, nu vroegen wij ons af: hoe lang mag ons favoriete kampeermiddel eigenlijk op de parkeerplaats staan?

Precies drie dagen, vertelt het APV ons. In dit Doetinchemse reglement staat beschreven dat kampeermiddelen binnen de bebouwde kom niet langer dan drie achtereenvolgende dagen op de weg mogen staan. Dan hebben we het niet alleen over caravans, maar ook over campers en vouwwagens.

Parkeerlimiet

De reden voor dit parkeerlimiet? Een gebrek aan parkeerplaatsen en de verstoring van het uitzicht in de straat. Mocht je ‘m nou tóch langer voor de deur willen parkeren, dan kun je ontheffing aanvragen bij de gemeente. Wordt het uitzicht niet verstoord en kun je buren de auto nog kwijt, dan mag je de caravan wellicht langer laten staan.

Overschrijden

Wie de sleurhut zónder toestemming een paar dagen langer aan de weg laat staan, krijgt meestal eerst een waarschuwing van de gemeente. Mocht je ‘m dan nog niet verplaatsen, dan kan er een boete worden uitgeschreven. Als zelfs dat niet helpt, is het wegslepen van je kampeerwagen een uiterst dwangmiddel. Zover laten jullie het vast niet komen!

barbecueën-gemeente-doetinchem-park

Mag dat: barbecueën in het park in Doetinchem of op Stroombroek

Dit lekkere zomerweer vraagt natuurlijk om een gezellige barbecue. Hoe leuk is het om in het park ne...

Meer over

Gemeente

adv.