Afvalinzameling rond kerst 2018 in Doetinchem: dit moet je weten

Door Melisa Verheijen 20 december 2018

Tijdens de feestdagen kan het ophaalschema van Buha nog wel eens afwijken. Op eerste en tweede kerstdag wordt er namelijk geen afval opgehaald in Doetinchem. Maar wanneer dan wel? Dat lees je hier. 

Tijdens de feestdagen zijn de meesten van ons lekker een paar dagen vrij, dat geldt ook voor de mensen die trouw elke week onze afval verzamelen. Daarom zijn er aanpassingen in de afvalverzameling.

Afvalinzameling kerst Doetinchem

Valt de reguliere ophaaldag voor de container met blauwe deksel op dinsdag 25 december? Dan mag je de container op zaterdag 22 december voor 7.30 uur aan de weg zetten. Zou jij jouw papier en restafval eigenlijk op dinsdag 1 januari 2019 aan de straat zetten, dan mag je dat deze keer op zaterdag 29 december voor 7.30 uur doen.

Ondergrondse containers

Maak jij in Doetinchem gebruik van de ondergrondse containers? Let dan even goed op: een paar dagen voor de jaarwisselingen worden de afvalbakken en ondergrondse papiercontainers afgesloten. Enkele dagen na oud en nieuw worden ze weer geopend. Kom je voor een dichte container te staan? Leg je oud papier er niet zomaar naast, dat kan gevaarlijk zijn in verband met het afsteken van vuurwerk op oudejaarsavond.

Openingstijden brengpunt

Goed om te weten: 19 december, 24 december en 31 december sluit het brengpunt om 15.00 uur. Op 25 en 26 december en 1 januari is het brengpunt de gehele dag gesloten.

Bereikbaarheid meldpunt

Het meldpunt is op 19 december, 24 december en 31 december tot 15.00 uur bereikbaar. Op 25 en 26 december en 1 januari kun je het meldpunt de hele dag niet te pakken krijgen. Meldingen kunnen wel worden doorgegeven via www.buha.nl of via de MijnGemeente app.

Meer informatie vind je via Afvalwijzer.

Meer over

Gemeente

adv.