5 gekke regels waar we ons in Doetinchem aan moeten houden

Door Eline Doldersum 11 januari 2018

Er zijn in Doetinchem veel regels waar we ons allemaal aan moeten houden, maar wist je dat onze stad ook een aantal hele bijzondere kent? Bij het doorspitten van de Algemene Plaatselijke Verordening kwamen we onder andere deze vijf markante regeltjes tegen. Wie zou ze bedacht hebben?

<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

Snuffelen op de snuffelmarkt

rommelmarkt-doetinchem-snuffelmarkt
Pixabay

Het klinkt heel verleidelijk: je rommeltjes op straat aanbieden. Maar pas wel op dat niet de hele straat uitloopt om jouw kringloopcollectie te bewonderen, want een eigen snuffelmarkt organiseren – zónder toestemming van de burgemeester – is in Doetinchem namelijk strikt verboden. Je bent gewaarschuwd!

Gluren bij de buren

verrekijker-apv-doetinchem
Unsplash

Geef toe: stiekem houden we toch allemaal van gluren? Alleen nou kun je dat gluren beter niet té letterlijk nemen. Je buurman of -vrouw bespieden met een verrekijker is namelijk niet toegestaan in Doetinchem. Moet je het toch houden bij de roodborstjes en pimpelmeesjes!

Take a break

uitrusten-doetinchem-regels
Pixabay

Lekker hangen in een raamkozijn of op de stoep? Beter van niet. In de Algemene Plaatselijke Verordening staat beschreven dat het niet is toegestaan om zonder doel in, op of tegen een raamkozijn of drempel van een gebouw te zitten. Maar zeg nou zelf: uitrusten is toch ook een doel? Wij keuren ‘m goed!

K(r)amperen

kamperen-doetinchem-regels
Unsplash

Wij kunnen het ons niet voorstellen, maar mocht je nou de intentie hebben om vannacht met je campinguitrusting naar de straat te vertrekken: doe het niet. Slapen op de weg mag namelijk niet in Doetinchem. Jammer joh!

Rondje Doetinchem?

straatmuzikant-doetinchem-regels
Pixabay

Het winkelende publiek van Doetinchem vermaken met je klarinet of een grand tour geven langs de highlights van de stad? Mag niet! In het Doetinchemse wetboek staat namelijk beschreven dat het niet is toegestaan om als gids, straatartiest of straatfotograaf door de stad te struinen. Al kan de burgemeester hier wel ontheffing voor geven!

<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶