Restaurant Orangerie De Pol is af en wat is het mooi geworden!

Door Eline Doldersum 4 mei 2018

Na vier maanden klussen, verbouwen en timmeren is Orangerie De Pol klaar voor de eerste gasten. Wij namen alvast een kijkje in dit spiksplinternieuwe restaurant van Doetinchem en spraken met eigenaar Rick van den Broek. “We kunnen niet wachten om te beginnen.”

Wie – net als wij – al weken staat te trappelen om een vorkje te prikken in dit nieuwe restaurant, moet nog héél even geduld hebben. Morgen openen ze officieel de deuren. “We zetten vandaag nog even de puntjes op de i en dan kunnen we echt beginnen. We hebben onwijs veel zin om van start te gaan”, vertelt Rick enthousiast.

Sterren kijken

Rick runt het restaurant samen met zijn vrouw en twee vrienden. “Marco en ik staan in de keuken en mijn vrouw Kim en Marjolein bedienen de gasten in het restaurant. We doen het met z’n vieren. Juist omdat het zo kleinschalig is, kunnen we echt met ons vak bezig zijn. Dat maakt het onwijs leuk.”

Wie een tafel reserveert bij Orangerie de Pol strijkt neer in een prachtige glazen kas met ronde tafels en een open keuken. “Dat blijft fantastisch. Als de regen zachtjes tegen de ramen tikt, maar ook als het heel helder is en je tijdens het diner gewoon de sterren kunt zien. Dat is toch vet?”, vertelt Rick enthousiast terwijl hij ons rondleidt door het restaurant.

Redactie indebuurt
Redactie indebuurt
Redactie indebuurt
Redactie indebuurt
Redactie indebuurt

Fine dining

Alleen van het restaurant zijn we al enorm onder de indruk, maar hoe zit het eigenlijk met het menu? “Het is een fine-dining concept waarbij mensen kunnen kiezen uit een vier-, vijf- of zesgangendiner met lekkere wijnen en amuses. We gaan echt voor perfectie.”

“Alle gerechten zijn daarnaast niet alleen gemaakt van lokale producten, maar vertellen ook allemaal een verhaal”, vervolgt Rick. “Dat is denk ik ook wat ons uniek maakt. Het is niet alleen lekker eten, maar het is ook stukje storytelling. Een beleving. We hopen dan ook dat het voor mensen echt een avondje uit is waar ze nog heel lang van kunnen nagenieten.”

Redactie indebuurt
Redactie indebuurt
Redactie indebuurt
  • Wil jij een 'Nieuw in Doetinchem' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Doetinchem.

adv.