Doetinchem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Jumbo en Plus hanteren prijsverschillen: zo zit het bij filialen in Doetinchem en omgeving

Door Carin van der Meij 26 februari 2020

Doe jij altijd boodschappen bij de Jumbo of Plus bij jou om de hoek? Logisch, want je hoeft niet lang met zware tassen te slepen. Toch kan het lonen om naar een ander filiaal te gaan. Deze supermarktketens hanteren namelijk verschillende prijsniveaus.

Dit houdt in dat je bij de ene Jumbo voor een doos Dreft wasmiddel €1,99 betaalt en in een andere vestiging €5,53. Terwijl het product precies hetzelfde is.

Prijsniveaus bij Jumbo, Plus en Hoogvliet

Dat supermarkten als Jumbo werken met verschillende prijsniveaus, was al bekend. Consumentenbond heeft een nieuwe prijspeiling gemaakt, waarbij de prijsniveaus van Jumbo, Plus en Hoogvliet per vestiging opnieuw in kaart zijn gebracht.

Jumbo de goedkoopste supermarkt voor A-merken

Uit dit onderzoek van Consumentenbond blijkt Jumbo – van de dertien grootste supermarktketens – de goedkoopste supermarkt voor A-merken te zijn. Klein addertje onder het gras: de laagste prijzen worden maar in 16% van alle Jumbo-winkels gehanteerd. Wij horen je denken: waarom? Concurrentie! Uit het onderzoek blijkt dat Jumbo’s met veel concurrerende supermarkten in de buurt het goedkoopst zijn, terwijl in gebieden met minder concurrentie – met name Noord-Nederland – de dure filialen zijn. Spar is overigens de duurste supermarkt.

Hoogvliet en Plus

Ook Hoogvliet en Plus maken gebruik van prijsniveaus. Alleen bij Hoogvliet zijn volgens Consumentenbond de prijsverschillen minimaal. Bij Plus verschillen alleen producten van het huismerk in prijs.

Prijsniveaus in Doetinchem

Hoe zit het in Doetinchem? De prijsniveaus zijn als volgt ingedeeld: laag, midden, hoog. Hier een overzicht van alle filialen van Jumbo en Plus in Doetinchem en de bijhorende prijsniveaus:

Jumbo 

  • J.F Kennedylaan: hoog

Plus 

  • Willy Brandtplein 26: laag

Prijsniveaus in de omgeving van Doetinchem

Scheelt het als je voortaan je yoghurt, brood en frisdrank in een supermarkt in de omgeving haalt? Nope; de prijsniveaus zien er in de omgeving van Doetinchem als volgt uit:

Jumbo 

  • Dinxperlo, Heelweg 73: hoog
  • Aalten, Admiraal de Ruyterstraat 10: hoog
  • Dieren, Diderna 44: hoog
  • ’s Heerenberg, Stadsplein 71: hoog
  • Zelhem, Bergstraat 1: hoog

Plus 

  • Terborg, Marktplein 1: laag
  • Silvolde, Korhoenstraat 2: laag

Misschien wil je dit ook lezen:

supermarkt-tempo-doetinchem-toen-in

7 x bij deze Doetinchemse supermarkten deed je vroeger de boodschappen

Hol je nu naar de Albert Heijn of de Jumbo? Vroeger deden Doetinchemmers de boodschappen in hele and...

adv.