Doetinchem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Doetinchem populair: megagroei horecazaken in onze stad

Door Kelly Heerink 14 januari 2020

Een nieuwe ‘Turkse Italiaan’ in de wijk De Huet, het gloednieuwe restaurant Mingle in het centrum: kan je alle hotspots in Doetinchem stiekem niet meer bijhouden, ondanks onze hotspotmeldingen? Dat is helemaal niet zo gek, want in de afgelopen acht jaar is het aantal eet- en drinkgelegenheden flink gestegen.

In heel Nederland is het aantal zaken met 16 procent gestegen. Even concreet: dat zijn bijna zesduizend horecazaken. Dat blijkt uit cijfers van marktonderzoeker Datlinq die LocalFocus heeft geanalyseerd.

Social dining erg populair

Koffietentjes, gezonde to-go zaken en afhaal-/bezorgrestaurants zijn hot and happening. Maar verreweg het meest populair in het horecalandschap: social dining. Eén derde van alle restaurants hanteert dit concept. Ondernemers zien geen brood meer in een ouderwetse kroeg, het aantal cafés in ons land is gedaald met 18 procent tot zo’n 6.100.

Steeds meer horecazaken in Doetinchem

Dat zijn de landelijke cijfers, maar hoe zit dat in Doetinchem? Zo zit de vork in de steel: in 2012 telde Doetinchem zo’n 109 horecazaken. Nu acht jaar later staat de teller op 139, een groei van 28 procent. Je hoort het al: ze (onder)nemen het ervan.

Populaire locaties

Hoewel wij dit volkomen logisch zouden vinden, is Doetinchem niet de meest gewilde plek om een eet- en/of afhaalgelegenheid te beginnen. Die eer – met bijna 4.500 vestigingen – gaat naar Amsterdam. Andere uitschieters zijn Almere (+44 procent), Utrecht (+38 procent) en Eindhoven (+37 procent).

Neem hier zelf een kijkje in het horecalandschap:

Lees ook:

New in town: ál deze zaken maakten een flitsende start in 2019

Er is zoveel geopend, weer gesloten, heropend en verhuisd in 2019, dat we het soms bijna niet bijhie...

adv.