Doetinchem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Benno’s oliebollen wéér bekroond met goud: ‘Het is best een gezonde snack’

Door Kelly Heerink 6 december 2019

Terwijl de meeste voorbijgangers op straat koukleumen, staat Benno Kappert (45) heel relaxt, zonder jas, in zijn oliebollenkraam. “Ik sta veel boven de hete frituur”, zo verklaart hij. En daarin bakt hij dan weer befaamde oliebollen, die dit jaar voor de derde keer bekroond met ‘goud’ door het Nederlands Bakkerij Centrum.  

De oliebollenkraam van Boulangerie Ben Melgers; wie kent ‘m niet? Inmiddels werkt Benno er 19 jaar, maar bakker is-ie al 25 jaar. Het geheim voor een heerlijke bol? “Oh dat wil ik best delen hoor”, zegt hij en somt op: “goede olie, grondstoffen én temperatuur.” Daarnaast probeert hij zijn bakkunsten nog steeds te verbeteren. “Ik volg nog steeds cursussen.”

De traditionele oliebol met krenten

Benno weet nog wel dat er vóór de oliebollenkraam die je tegemoet loopt op het Simonsplein, aan de andere kant van de zaak ben Melgers, twee ‘vetbakken’ werden neergezet waar oliebollen in werden gebakken. “Tegenwoordig is er veel meer keus, zoals oliebollen zónder krenten, maar ook appelbeignets, berlinerbollen en appelflappen.”
Toch blijft de ouderwetse traditionele oliebol mét krenten het meest geliefd. “Doe maar een zak van twaalf”, zeggen Monique en Floran uit Hengelo. Ze kan het niet laten om het thuisfront te verrassen met de lekkernijen.

‘Een oliebol is zo slecht nog niet’

De dames delen ter plekke ook een oliebol – even voorproeven. “We moeten de kerstdagen nog in hè”, zegt Floran. “Maar volgens mij is het gelijk aan een broodje kaas”, waarna Benno hevig knikt. “Een oliebol is zo slecht nog niet hoor – ik eet er genoeg. Er zit minder dan 8 procent vet in.”

Lees verder onder de foto’s: 

Foto: Kelly Heerink
Foto: Kelly Heerink

Dat gezegd hebbende: wij mogen maar liefst 10(!) goedgevulde zakken (12 oliebollen) verloten. Wie gun jij zo’n zak? Laat het ons dan weten in de comments onder het Facebookbericht. Maandag kiezen we de gelukkigen! Bon Appétit 🙂


Meer over Boulangerie Ben Melgers ontdekken?

Boulangerie Ben Melgers restaurants en horeca

Geopend09:00 - 17:00

Simonsplein 4, Doetinchem

Bekijk meer:restaurants en horeca

Lees ook:

Christmas is coming: zo zit het met de kerstversiering in de Catharinastraat

Menig Doetinchemmer vraagt zich af: 'Waarom hangt er dit jaar geen kerstverlichting in de Catharinas...

adv.