Vraag van vandaag: hier is Tom het meest dankbaar voor

Door Frieda Fennell 11 februari 2019

De vraag van vandaag: ‘Waar was je onlangs het meest dankbaar voor?’ Tom Brouns (40) vertelt hoe zijn ogen werden geopend door het boek ‘Geluk zonder voorwaarden’.

“Ik heb twee kinderen, een zoon van bijna vier en een dochtertje van tien maanden. Gisteren zat ik met de oudste te kleien en betrapte ik mezelf erop dat ik tussendoor het nieuws op mijn telefoon zat te checken. Hij vroeg ‘mooi hè papa?’, maar ik was helemaal niet met hem bezig. Het boek ‘Geluk zonder voorwaarden’ van Michael Singer maakt me steeds meer bewust van de dingen die me afleiden van waar het om draait in het leven. Ik heb besloten om de telefoon vaker weg te leggen.”

Eyeopener

“Het boek gaat over voluit leven en het leven accepteren zoals het is. Het is echt een eyeopener! Als kind zijn we nog onbevlekt en leven helemaal vrijuit. Als volwassene houd je altijd rekening met hoe het ‘hoort’ of wat anderen ergens van vinden. Op het moment dat we zijn gaan denken, is het mis gegaan. Een goede tip uit het boek is: geef je eigen gedachte een gezicht. Neem bijvoorbeeld de situatie dat je onzeker bent over iets op je werk. Dan ben je gauw geneigd om tegen jezelf te zeggen ‘dat lukt je nooit, het gaat helemaal mis’. Maar als je die gedachte nou eens een gezicht geeft en tegenover je aan een tafel zet, hoe zou je dan reageren op die uitspraken? Dan zeg je waarschijnlijk ‘sodemieter op’. En toch laten we ons leiden door onze gedachten. De belangrijkste les voor mij is dat ik niet mijn gedachten ben. Daar ben ik dankbaar voor.”

vraag van vandaag gesprek

Hé Achterhoekers: doen jullie mee met ‘De vraag van vandaag’?

Het is jullie misschien al wel opgevallen dat we elke maandagmorgen de week beginnen met de 'Vraag v...

Als Fleur een dag zou kunnen overdoen, zou ze proberen haar neefje te redden

In onze nieuwe rubriek 'de vraag van vandaag' stellen we Doetinchemmers een bijzondere vraag. Vandaa...

Meer over

Doetinchemmers

adv.