In gesprek met studenten: ‘Is Doetinchem een studentenstad?’

Door Merle Hebing 11 februari 2018

‘Vinden jullie Doetinchem een studentenstad?’ Deze vraag stelde onze burgemeester vrijdag aan de studenten op de Iselinge Hogeschool. Gastredacteur Merle was erbij en peilde wat de studenten te zeggen hadden. “Een studentenstad? Ik vind van niet. Misschien als we een studentendrankpas krijgen!”

<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

‘Doetinchem een studentenstad? Ik vind van niet’

student-peter-jan-studentenstad
Redactie indebuurt

Peter Jan Bergevoet (21 jaar, 4e jaars pabostudent): “Ik woon zelf in Doetinchem, dus de keuze was al snel gemaakt om hier te gaan studeren. Of Doetinchem een echte studentenstad is? Ik vind van niet. Het woonaanbod voor studenten is zeer beperkt en er is weinig te doen. Oké, in de weekenden wel, maar in echte studentensteden is er doordeweeks ook van alles te beleven. Dat mis ik hier wel.”

‘Er moeten meer studentenwoningen komen’

student-michelle-studentenstad
Redactie indebuurt

Michelle Klein Langenhorst (20 jaar, 3e jaars pabostudent): “Ik kom niet uit Doetinchem, maar studeer hier wel. De school heeft een gezellige sfeer en is kleinschalig. Dat trok mij erg aan. Doetinchem zou zich meer als een studentenstad profileren als er meer studentenwoningen komen denk ik.”

‘Ik mis in Doetinchem de stapavonden’

student-kim-studentenstad
Redactie indebuurt

Kim Heinen (21 jaar, 3e jaars pabostudent): “De sfeer op Iselinge is klein en gezellig en dat voel je in Doetinchem ook, daarom ben ik hier komen studeren. Ook de bereikbaarheid van Winterswijk naar Doetinchem is goed te doen. Ik mis in Doetinchem wel een beetje de stapavonden. Het zou helpen om wat meer in scholen te promoten wat er te doen is in de stad.”

‘Introduceer een studentendrankpas in Doetinchem!’

student-roy-studentenstad
Redactie indebuurt

Roy Eulink (26 jaar, 4e jaars pabostudent): “Op deze school kent iedereen elkaar en dat vind ik heel fijn. Maar of Doetinchem echt een studentenstad is? Nee, zo zou ik Doetinchem niet omschrijven. In een stad als Groningen of Nijmegen krijg je als student vaak korting tijdens een stapavond. Misschien is dat hier ook een idee: een studentendrankpas! Studenten krijgen al wel een sportpas en daar kan best een studentendrankpas bij.”

‘Ik mis een vrijdagmiddagborrel’

student-wieteke-studentenstad
Redactie indebuurt

Wieteke Overbeek (23 jaar, 4e jaars pabostudent): “We hebben in het eerste jaar introductie gehad in het centrum, maar verder doen we niet veel in de stad. Dat is jammer, want daar is meer uit te halen. Een vrijdagmiddagborrel of stapavonden bijvoorbeeld. Ik denk stiekem dat veel studenten dat wel willen!”

<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Straatvraag