#stormpoolen: wie helpt Doetinchemse Frank naar huis?

Door Eline Doldersum 18 januari 2018

Het treinverkeer in Nederland ligt door de storm al bijna de hele dag plat, maar aangezien veel mensen tóch heel graag naar huis willen, is zojuist de hastag #stormpoolen gelanceerd! Iets waar ook de Doetinchemse Frank Brinks maar wat graag gebruik van maakt. Hij zit al uren vast in Amsterdam!

Frank vertrok vanochtend met de trein naar Amsterdam voor een afspraak bij Google. Tot de middag liep alles gesmeerd, maar toen de storm losbrak leek daarmee ook de terugreis van Frank in rook op te gaan. De NS staakte de dienstregeling en tot op heden is er nog steeds geen trein die vanuit het westen van het land vertrekt …

Vast in Amsterdam

Frank besloot een tijdje te wachten in Amsterdam, maar wil onze hoofdstad nu toch wel héél graag verlaten. Net als veel andere reizigers die ergens in het land vastzitten, besloot de Doetinchemmer de hastag #stormpoolen te gebruiken. “Je moet toch iets. Er rijden geen treinen, geen bussen en de site van 9292 vliegt er elke keer uit.”

Frank hoopt dat iemand hem kan meenemen. “Al is het maar een heel klein stukje. Ik heb bekenden wonen in Amersfoort en Utrecht, dus als iemand mij tot daar zou kunnen brengen, zou het al fantastisch zijn! Dan breng ik daar de nacht door en pak ik morgen de trein naar Doetinchem. Mits die rijdt natuurlijk”, lacht hij.

#brengfrankthuis

Bijna een uur geleden slingerde Frank zijn hoopvolle tweet de lucht in, maar hij staat nog steeds in Amsterdam-Zuid. Dus mocht je nou in de omgeving van Amsterdam zijn én richting Amersfoort, Utrecht of Doetinchem rijden? Neem Frank dan mee! #brengfrankthuis

 

Deze reizigers staan misschien niet in Amsterdam, maar wachten net als Frank al úren op een trein of bus. 

adv.