Doetinchem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Schrikkeldag komt eraan: wat heb jij te vieren op 29 februari?

Door Indebuurt Doetinchem 26 februari 2020

Jarig of getrouwd zijn op 29 februari heeft voor- en nadelen. Voordeel: het is een unieke datum. Nadeel: het is zo bijzonder, dat deze dag maar eens in de vier jaar voorkomt. Wij zijn op zoek naar Doetinchemmers die iets te vieren hebben op deze schrikkeldag. 

Schrikkeljaar, schrikkeldag: hoe zat het ook alweer? Een jaar heeft 365 dagen. Alleen eens in de vier jaar is het een schrikkeljaar en komt daar een extra schrikkeldag bij.

365 dagen en zes uur

De maand februari telt dan geen 28, maar 29 dagen. Waarom? De aarde heeft 365 dagen en zes uur nodig om een baan rond te zon te trekken. Hierdoor hebben we elk jaar een kwart etmaal over, dit wordt eens in de vier jaar omgezet in een extra dag.

2020 is een schrikkeljaar

Dit jaar is zo’n schrikkeljaar en dat betekent dat zaterdag 29 februari op de agenda staat. Hoe ga jij deze unieke dag vieren? Ben je jarig op deze datum, ga je trouwen, heb je een jubileum of ben je uitgerekend? Wij zijn op zoek naar inwoners die iets te vieren hebben op deze schrikkeldag.

Stuur jouw plannen door

Laat ons weten wat jouw plannen zijn voor zaterdag 29 februari door een mailtje te sturen naar [email protected] . Wie weet komt binnenkort jouw verhaal op indebuurt.

Lees ook:

Oproep: we zoeken het verhaal achter Doetinchemse inwoners en stulpjes

Elke week geven wij jullie een virtuele tour door de allerleukste huizen van Doetinchem. Om ons lijs...
thanks dankjewel koffie doetinchemse ondernemers unsplash

Oproep: wat zijn jouw 5 favoriete plekken in Doetinchem?

De beste tips, die komen van locals, want wie in een stad woont én leeft, kent vaak de allerleukste ...

Meer over

Doetinchemmers

adv.