Sanne is serveerster van de week: ‘Ik voel me meer een gastvrouw’

Door Merle Hebing 10 augustus 2018

In de rubriek ‘serveerster van de week’ gaan wij op zoek naar de leukste, charmantste en gezelligste serveerster van Doetinchem. Wie gaat er straks met de trofee: ‘de leukste serveerster van Doetinchem’ vandoor? Dat kan Sanne van ’t Raedthuys weleens zijn!

Sanne (18) is via een snuffelstage blijven hangen bij ’t Raedthuys en werkt er nu zo’n twee jaar. Ondertussen volgt ze de opleiding voor gastvrouw. “Ik heb het hier zo naar mijn zin! Vaak zeggen mensen tegen mij: ‘Het lijkt wel alsof de zaak van jou is'”, zegt de vrolijke dame trots.

Thuis

Sanne hoort bij ’t Raedthuys. “Ik voel me hier echt thuis. De eigenaar van het restaurant noemt me zelf zijn dochter. Tegen klanten zegt hij dat ze bij zijn dochter Sanne af kunnen rekenen”, lacht ze. Al noemen we deze rubriek ‘serveerster van de week’, Sanne noemt zichzelf anders: “Een gastvrouw! Ik vind het het belangrijk om gasten  blij te maken. Dat kan al met een simpele glimlach én het lekker eten natuurlijk.”

Wow-effect

Een goede serveerster moet het ‘wow-effect’ hebben, vindt Sanne. “Wat ik daarmee bedoel? Iets geven aan de gast wat hij of zij niet meteen verwacht. Net dat beetje extra. Dat zorgt ervoor dat ze hopelijk nog eens terugkomen.” Deze leergierige dame wil tijdens haar opleiding als gastvrouw zoveel mogelijk van het horeca-vak leren. “Ik zou best een stap verder willen gaan. Misschien wel bij restaurants met Michelinsterren.”

serveerster-readhyus-sanne
Redactie indebuurt

Koffie

Experimenteren met koffie is één van Sanne’s favoriete bezigheden. Haar leermeester bij ‘t Raedthuys is Tuan. “Hij heeft me geleerd hoe ik verschillende soorten koffies moet maken. Als een Latte Macchiato niet mooi genoeg is, moet-ie overnieuw vind ik. Heeft misschien met perfectionisme te maken”, zegt ze met een glimlach. “Zin om eentje te proberen?” Daar zeggen wij geen nee tegen!

serveerster-de-zaak-jennifer

Jennifer is serveerster van de week: ‘Als het terras staat, kan de pret beginnen’

In de rubriek ‘serveerster van de week’ gaan wij op zoek naar de leukste, charmantste en gezelligste...

Meer over

Doetinchemmers

adv.