Marieke is serveerster van de week: ‘De sfeer op het terras is altijd nét iets leuker’

Door Merle Hebing 13 juli 2018

In de rubriek ‘serveerster van de week’ gaan wij op zoek naar de leukste, charmantste en gezelligste serveerster van Doetinchem. Wie gaat er straks met de trofee: ‘de leukste serveerster van Doetinchem’ vandoor? Is het Marieke van Gringo’s?

Marieke kwam bij Gringo’s terecht door een snuffelstage. Toen ze vroegen of ze er wilde blijven werken, twijfelde ze geen moment. Een baan op kantoor is niks voor de 18-jarige. Geef deze serveerster maar een volle Gringo’s waar ze haar enthousiasme over kan brengen naar de gasten. “Ik word blij als andere mensen ook blij zijn.”

Gasten op nummer één

Volgens haar collega’s heeft Marieke een sprankelende persoonlijkheid. Ze is nóóit chagrijnig.”Een mooi compliment, ik herken mezelf er wel in”, lacht ze. “Als mensen met een goed gevoel Gringo’s verlaten, is mijn doel bereikt. De gasten staan altijd op nummer één. Ik voel goed aan of een tafel veel of weinig aandacht wil. Mensenkennis is dus wel handig om te hebben in de horeca.”

Wil je bedient worden door deze vrolijke dame? Dan kun je het beste op het terras zitten. “Ik sta het liefste op het terras. De sfeer is er net een tikkeltje leuker en de terrasjesmensen zijn voor mijn gevoel nóg vrolijker.”

serveerster-gringos-2-marieke
Redactie indebuurt

Parkparade

Nog zo’n plek waar goede sfeer is: de Parkparade, vindt Marieke. “Ik heb daar dit jaar twee dagen gewerkt en het is echt top. Je kunt echt jezelf zijn op dat festival. Het is een feestje om er samen met het team te staan. Het Gringo’s team is groot, maar hecht. Zo gaan we geregeld met de groep stappen. Erg gezellig!”

Als de Marieke vrij is, is ze zelf ook graag met haar vriendinnen te vinden op het terras. Ze bestelt dan een MOM gin-tonic. “Doet het erg goed bij Gringo’s. Het liefste met een plank tapas. Die enchiladas heb ik nu wel een keer gezien.”

serveerster-doetinchems-meisje-2-alice

Alice is serveerster van de week: ‘Ik pers zelfs sinaasappels met een glimlach’

In de rubriek ‘serveerster van de week’ gaan wij op zoek naar de leukste, charmantste en gezelligste...

Meer over

Doetinchemmers

adv.