Doetinchem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Love stories by Merle: deze high school sweethearts zijn al 11 jaar samen

Door Merle Hebing 17 november 2019
De koude wintermaanden komen er weer aan. En hoe heerlijk is het dan om lekker met je geliefde onder een dekentje op de bank te zitten? Wij van indebuurt Doetinchem zijn dol op love stories én erg benieuwd naar alle Doetinchemse liefdesverhalen. Hoe zijn jullie bij elkaar gekomen? Wat is het geheim van een goede relatie? Of voor degenen die de liefde nog niet gevonden hebben: hoe kan dat?  

Dit keer vertellen Jan (26) en Anouk (27) over hun relatie. Dit koppel is al bijna elf jaar samen dus zijn het echte high school sweethearts. Ze ontmoetten elkaar op de middelbare school en zijn nog steeds gelukkig samen!

Ze leerden elkaar kennen door een gemeenschappelijke vriend op school. Op het eerste schoolfeest van havo 4 ontstond de eerste flirt, die langzaam uitgroeide tot een connectie. ”Ik vond hem ondeugend en heel interessant, omdat hij alles is wat ik niet ben”, zegt Anouk. Echter, de eerste die verliefd werd, was Jan.”

Tegenpolen

“Het was dus zeker geen liefde op het eerste gezicht”, vertelt Anouk ons. “We zijn namelijk echt tegenpolen van elkaar.” Jan was zelfverzekerd, eigenwijs, down to earth en een echte doener. Het maakte hem niks uit wat een ander van hem vond. Daarentegen was Anouk een echte studiebol en deed altijd precies wat haar gevraagd werd. Ze was onzeker en wilde graag leuk gevonden worden. “We hadden weinig tot geen raakvlakken en toch klikte het.”

Compromissen en raakvlakken

De twee wonen nu bijna vier jaar samen. In de afgelopen elf jaar hebben ze ontzettend veel meegemaakt. Ze hebben veel ups en downs gekend. ”We zijn twee totaal verschillende individuen en daarom zijn er ook wel eens botsingen. Je sluit geregeld compromissen en doet wat water bij de wijn. We moesten elkaar echt leren begrijpen. Als ik nu kijk naar ons en dat vergelijk met vroeger, dan zijn we twee totaal verschillende mensen. We zijn nog steeds stapelgek op elkaar en we hebben ondertussen gelukkig wel een paar raakvlakken weten te vinden.”

Naamsverandering

Het meest frappante van de afgelopen tijd is de naamswijziging van Jan. Iedereen kende hem als Bas. Maar sinds zijn 25e verjaardag gaat hij officieel verder als Jan (zijn officiële naam is Jan Sebastiaan – roepnaam Bas). Hij vond Jan een meer originele naam in zijn leeftijdscategorie en voelde zichzelf daarnaast ook meer een Jan dan een Bas. “Ik kreeg alleen allerlei vragen van iedereen. En Jan vond het maar al te grappig”, zegt Anouk. “Ondertussen ben ik de enige die het foutloos doet, het gros noemt hem nog steeds Bas.” Erg verwarrend is het ook wel, vindt Anouk. “Ik hebt toch tien jaar lang met ‘Bas ’een relatie gehad.”

Tijd voor elkaar maken

Het geheim achter de gelukkige en lange relatie volgens dit stel? Elkaars grenzen, normen, waarden en dromen respecteren, gelijkwaardigheid en transparantie. “Ik probeer altijd alles bespreekbaar te maken,” zegt Anouk. “We houden van elkaar én elkaars gebreken. In plaats van beren op de weg te zien, werken we er juist mee. We zien in elkaar wat we missen in onszelf. Daardoor vullen we elkaar goed aan.”

“Samen koken, sporten en een serie of film kijken doen we graag. En elk jaar vieren we uitgebreid ons jubileum. We hebben een druk leven, maar we vinden het belangrijk tijd voor elkaar te maken!” 

Wil jij ook jouw verhaal delen? Als (happy) single, als stel of wellicht weet je zelf een originele invalshoek? Leuk! We lezen jouw idee graag ([email protected]).

Lees ook:

Merle en Thijs

Love stories by Merle: ze trapt af met haar eigen verhaal

De koude wintermaanden komen er weer aan. En hoe heerlijk is het dan om lekker met je geliefde onder...

Love stories by Merle: Colin & Quinten willen graag in Doetinchem wonen

De koude wintermaanden komen er weer aan. En hoe heerlijk is het dan om lekker met je geliefde onder...

Meer over

Doetinchemmers

adv.