Hidde & Nadia uit Doetinchem starten een oudercafé: ‘Iedereen moet zich welkom voelen’

Nadia en Hidde tijdens het oudercafé bij Izzy Kafeetje in Doetinchem. Foto: indebuurt Doetinchem

Wie op donderdagochtend de Spinbaan in Doetinchem in rijdt, kan de stoep vol bakfietsen en fietsen met kinderzitjes niet missen. Hier bij Izzy Kafeetje is het oudercafé van Hidde en Nadia: “We misten verbinding met mensen die in dezelfde levensfase zitten.”

Hidde (25) en Nadia (28) leerden elkaar kennen tijdens hun studie Social Work in Enschede. Inmiddels zijn ze trotse ouders van twee jonge zoontjes en wonen ze met zijn vieren in Doetinchem. “We zijn hier in april komen wonen, en we kennen hier nog niet zo veel mensen”, begint Hidde. “We voetballen en zumbaën wel, maar in het dagelijks leven mis je toch de verbinding met mensen die in dezelfde levensfase als jij zitten.”

Van mamacafé naar oudercafé

Dus besluit het stel een oudercafé op te zetten: een café waar ouders samenkomen en kunnen delen en verbinden met andere ouders. “Ik ken het begrip ‘mamacafé’ uit Hengelo, waar we hiervoor woonden”, vertelt Nadia. Sindsdien lopen ze rond met het oudercafé in hun achterhoofd. “We noemen het bewust een oudercafé, omdat we graag willen dat iedereen zich welkom voelt. Ook als je een gezin met twee vaders bent, kun je naar het café komen.”

Een geschikte locatie

Voor het café hebben ze een locatie nodig, en mensen die naar het café willen komen. Nadia vertelt: “We zochten eerst een locatie, en in de tussentijd maakte een vriend van Hidde een logo voor ons.” Hidde voegt toe: “Zelfs toen we nog geen locatie hadden, hebben we alvast een Facebookgroep aangemaakt. We zijn als een gek iedereen gaan benaderen met de vraag of ze onze groep willen delen.”

Lees verder onder de foto.

Tijdens het oudercafé in Izzy Kafeetje, Doetinchem. Foto: indebuurt Doetinchem

Niet veel later vonden ze een locatie voor hun oudercafé. Hidde: “Via Meester Mokka kregen we de tip om naar Izzy Kafeetje te gaan en eigenlijk zeiden ze meteen ‘ja’.” “En het is een leuke bijkomstigheid dat het bedrijf duurzaam bezig is!” voegt Nadia nog toe.

De eerste keer

Alle eerste keren zijn spannend, zo ook het eerste oudercafé. “Voor onze eerste keer gingen we uit van hooguit vijf mensen”, vertelt Hidde. “Maar we waren met zo’n tien andere ouders! Iedereen had hun kinderen mee, van baby tot kinderen van vier. En iedereen was superpositief.” De opkomst overtrof alle verwachtingen, stelt het stel.

Verbinding met andere ouders

Tijdens het oudercafé gaat het niet alleen over luiers of fruithapjes. “De eerste keer waren we vooral aan het kennismaken met andere ouders”, vertelt Hidde. “We praten over het ouderschap, je bent allemaal ouder dus dat is wat je verbindt.” Hij gaat verder: “Maar bovenal ben je jezelf, daar mag ook aandacht aan worden besteed.”

Lees verder onder de foto’s.

Informatiebijeenkomst bij het café

Ondertussen zet het stel nieuwe stippen op de horizon voor het oudercafé in Doetinchem. “We zouden het heel leuk vinden om bij het café ook informatiebijeenkomsten te organiseren, zoals een EHBO-cursus”, aldus Hidde.

Wil je ook aansluiten?

Het café vindt iedere donderdag van 10.00 uur tot 11.30 uur plaats in Izzy Kafeetje. Houd de Facebookgroep van het oudercafé in Doetinchem in de gaten voor updates en meer informatie.

Meer nieuws over Doetinchem:

Meer in deze categorie

Doetinchemmers

Ga naar “Ga je studeren in Doetinchem? Dit moet je weten ”

Ga je studeren in Doetinchem? Dit moet je weten 

Ga naar “Stadsverlater Ilse verruilt Doetinchem voor Florida: ‘Je hebt hier een stuk meer vrijheid’”

Stadsverlater Ilse verruilt Doetinchem voor Florida: ‘Je hebt hier een stuk meer vrijheid’

Ga naar “Deze Doetinchemse schoenmakerij is misschien wel de beste van Nederland”

Deze Doetinchemse schoenmakerij is misschien wel de beste van Nederland

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00”

Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00

 • Kwantum
 • Geldig t/m 30 juni 2023
Ga naar “Belavi Balkonzonnescherm € 49,99”

Belavi Balkonzonnescherm € 49,99

 • ALDI
 • Geldig t/m 2 april 2023
Ga naar “Sterrenhemel laserprojector € 29,95”

Sterrenhemel laserprojector € 29,95

 • Action
 • Geldig t/m 4 april 2023
Ga naar “ALL SEASONS Gewassen spinazie € 1,69”

ALL SEASONS Gewassen spinazie € 1,69

 • ALDI
 • Geldig t/m 2 april 2023
Ga naar “Raamhor rolbaar € 39,95”

Raamhor rolbaar € 39,95

 • Action
 • Geldig t/m 4 april 2023

Agenda

Ga naar “Record Store Day”

Record Store Day

 • 22 april 2023
Ga naar “Koningsdag”

Koningsdag

 • 27 april 2023
Koningsdag 2022 doetinchemKoningsdag 2022 doetinchem