Doetinchem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Heavy: dit overkwam de Doetinchemse Karen door de app Nextdoor

Door Kelly Heerink 9 september 2019

Ineens spoelde de mailbox van Karen uit Dichteren over met mailtjes waarin stond dat mensen haar uitnodiging hadden geaccepteerd om ook lid te worden van de app Nextdoor. 

“Ik snapte er niks van”, vertelt ze aan ons. “Een vriendin van me had had de app op mijn telefoon gedownload, om zo meer naamsbekendheid te genereren voor haar bedrijf. Dit had ze overigens bij meer vriendinnen en haar ouders gedaan.”

Facebookberichtje

Dat was in juni. Na de mails ontving Karen ineens via Facebook Messenger een bericht van een onbekende. “Of ik wist dat er onder mijn naam brieven verspreid waren in de buurt: of mensen lid wilden worden van de app Nextdoor.”

Dubbelgevouwen A4’tjes in de bus

“Daarvan schrok ik enorm”, zegt Karen die zich erin verdiepte. “Wat bleek? Dit is een veelvoorkomend probleem, schandalig!” Van het feit dat haar naam zo werd misbruikt, had ze een paar dagen flink veel last. De brieven zelf heeft ze nooit gezien. “Ik weet alleen dat het om simpele dubbelgevouwen A4’tjes gaat, dus niet per post verstuurd, maar door iemand persoonlijk in de brievenbussen gegooid.”

Kwaad is al geschied

Kort dacht ze: ik licht de politie in. “Maar het schijnt dat dit mag als je de voorwaarden accepteert. En ja, dat heb ik gedaan.” In het vervolg is Karen daar veel voorzichtiger in. De app zomaar verwijderen? Dat gaat ook niet. “Daar moet je wel even wat tijd en moeite insteken, maar de dagelijkse dingen gaan ook door en daarbij, het kwaad is al geschied.”

Vermiste kat of hond

Inmiddels is het rustiger. “Af en toe krijg ik nog een mailtje met een acceptatie.” Verder vindt Karen de app inhoudelijk niet heel verkeerd. “Ik zie bijvoorbeeld wanneer er een hond of kat wordt vermist in de buurt. Maar de werving, die is ronduit bizar.”

Lees ook: 

Nextdoor

Dit moet je weten als je ook de buurtapp Nextdoor gebruikt

Opletten geblazen als je met je buren op Nextdoor zit. De buurtapp heeft veiligheidsproblemen, zo bl...

adv.