Geluk volgens Jet: een combinatie van gezin, dieren, het buitenleven en tijd voor jezelf

Door Frieda Fennell 14 januari 2019

In onze rubriek ‘de vraag van vandaag’ stellen we Doetinchemmers een bijzondere vraag. Deze keer vroegen we Jet Immink – Megens (40): ‘Wat is jouw ultieme geluksmoment?’

“Dat vind ik moeilijk te zeggen. Dat is een combinatie van dingen. Ik moet meteen denken aan de ‘ik-tas’ die ik onlangs mee naar school nam. Ik ben juf in groep drie en iedere week moet iemand vijf voorwerpen meenemen die iets over jezelf zeggen. Laatst was het mijn beurt. In de tas stopte ik een familiefoto, een kattenspeeltje, schelpen en een tak, een kopje met een krant erin en een cd van Jamiroquai. Deze items staan symbool voor de dingen in het leven waarvan ik heel blij word.”

Loslaten

“Ik heb drie kinderen en een héle lieve man. We wonen op een veehouderij en ik houd van de dieren en het buitenleven. Het uitzicht op de groene weilanden met onze koeien erin maakt me intens gelukkig en geeft me een vrij gevoel. Toch ben je ook minder vrij als je een veehouderij hebt; het werk loopt alle dagen door. Nu mijn kinderen groter worden, geniet ik enorm van iets meer tijd voor mezelf. De jongste is zeven en de oudste elf en ik kan ze op sommige momenten wat meer loslaten. Ik geniet er dan van om met een kop koffie de krant te lezen of muziek van Jamiroquai te luisteren. De cd van deze artiest hebben we afgelopen week samen in de klas geluisterd. Dat was ook een bijzonder moment.”

Als Fleur een dag zou kunnen overdoen, zou ze proberen haar neefje te redden

In onze nieuwe rubriek 'de vraag van vandaag' stellen we Doetinchemmers een bijzondere vraag. Vandaa...

Meer over

Doetinchemmers

adv.