Doetinchem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Wel of geen eindexamen: Femke wil dat haar trolletjes vrienden maken over de hele wereld [VIDEO]

Door Kelly Heerink 26 maart 2020

De 17-jarige Femke Verhelst (17) bedacht voor haar eindexamenopdracht Beeldende Vorming iets heel leuks waar we allemaal van kunnen meegenieten, namelijk The Trolls Factory.

The wattes? Femke, gymnasiumleerling op het Ludger College, legt het uit. “Eén van de thema’s als uitgangspunt voor het project is ‘trollenfabriek’. Als je daarop googelt, kom je al gauw terecht bij artikelen over de trolls uit Rusland die fake news verspreiden. Het woord heeft een negatieve lading en ik wilde er een positieve draai aan geven.”

Omzetten naar iets positiefs

Dus besloot ze het woord letterlijk te nemen en de trol tastbaar te maken volgens de oude mythe.
Ze maakte er in samenwerking met De Steenen Vloer in Halle 20 en stopte ze in een doosje mét paspoort, beschrijving en logboekje. “Dinsdag kreeg ik het bericht dat het project uiteindelijk niet meer beoordeeld wordt omdat het onderdeel is van het centrale eindexamen, maar ik ga wel door, omdat ik het zelf erg leuk vind!”

Vrienden gemaakt in Lommel

Als we op het bijbehorende Instagramaccount kijken, zien we dat één van de trolletjes zelfs al vrienden heeft gemaakt in Lommel (België). “Een collega van mijn moeder woont daar. Ook heb ik ze gestuurd naar kennissen in Den Haag en een nicht die in Italië woont.”

Lees verder onder de post:

Maar ook dichterbij vermaken de trollen zich, zo ontving indebuurt Doetinchem er ook één van Femke. Op de achterkant van de verpakking lezen we in het Engels: The Trolls Factory sends trolls into the world to make friends (zie video).

Selfie, filmpje of Tictok

Anders dan de fake news trolls toveren deze ‘lelijke’ trollen (lees: wij vinden ze super schattig) namelijk direct een lach op je gezicht. “Sommigen zetten de trol op de foto met iets dat kenmerkend is voor die persoon, maar ik heb ook al selfies, filmpjes en Tictoks ontvangen, hartstikke leuk”, aldus een enthousiaste Femke. We gaan daar is even goed over nadenken, maar één ding is vast zeker: van ons krijgt ze een 10!

 

Misschien wil je dit ook lezen:

Vergeet Pokémon, zet een teddybeer voor je raam voor jonge Doetinchemmertjes

Op de sociale media kanalen roepen mensen op om een teddybeer voor je raam of op je vensterbank te p...

adv.