Doetinchem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De favoriete 5 die in de Top 2000 horen volgens Martijn: ‘Child In Time is intens’

Door Kelly Heerink 1 december 2019
Het is weer zover, er kan weer gestemd worden op jouw favoriete Top 2000-nummers. Wat zijn de favorieten vanuit Doetinchem? Muziekliefhebber en eindredacteur van Doetinchems Vizier Martijn Kraan (43) trapt af. “Al ben ik thuis niet echt met muziek opgegroeid. Vanaf eind jaren ’80 was ik als 12-jarig kereltje wel altijd in de weer met cassettebandjes tijdens de Top-40.” Maar pas toen Radio 2 in 1999 begon met de Top 2000 leerde hij de schatkamer van the sixties & seventies beter kennen. “Inmiddels is mijn muziekcollectie naast de tientallen cassettebandjes aangevuld met vele juwelen op cd én vinyl.”
Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Deep Purple – Child In Time

“Een lekker en lekker lang muziekstuk. Intens.”

Pink Floyd – Wish You Were Here

“Ik had ook pak-em beet Shine on you crazy diamond, Echoes of één van de nummers van het album Animals kunnen kiezen van mijn favoriete band. Maar deze blijft – in al zijn eenvoud – schitterend en doet me bovendien denken aan een avond in Dublin, waar we vlak voor kerst in de wijk Temple Bar van pub naar pub struinden, toen we als aan de grond genageld bleven staan kijken naar een straatmuzikant, die dit nummer speelde.”

Led Zeppelin – Kashmir

“Ook zo’n band die vooral actief was toen ik nog in de luiers zat (en daarvóór). Ik twijfelde tussen deze of Daze and confused. Al ben ik ook zeer tevreden dat Stairway to heaven elk jaar dik in de top-10 van de Top 2000 staat. Nederland heeft kennelijk nog wel een beetje smaak, al zou je dat bijna vergeten als je de radio de rest van het jaar aanzet.”

Crosby, Stills, Nash & Young – Almost Cut My Hair

“Tweemaal woonde ik in de DRU een optreden bij van Her Majesty, de gelegenheidsformatie die de muziek van CSN&Y akelig dicht benadert. De drummer, Bauke Bakker (oorspronkelijk uit Sivolde, net als ik), brengt dit geweldige nummer op een ongeëvenaarde wijze. Gaat dat zien, als je de kans krijgt.”

The Beatles – When I’m Sixty Four

“In 2019 veel muziek geluisterd en gekocht van The Beatles. Er steekt niet echt één nummer bovenuit voor mij – bijna alles staat me aan. Voor deze gekozen omdat mijn zoon Jens dit na een paar keer luisteren in de auto tot zijn favoriet heeft gebombardeerd.”

Misschien wil je dit ook lezen:

kelly

De favorieten van Kelly: ‘In het park voelt het soms alsof ik door mijn eigen megatuin wandel’

Onze rubriek ‘favorieten van’ is terug van weggeweest! Dat Doetinchem veel leuks te bieden heeft, we...
Arlette Boes

De favorieten van Arlette: ‘Sushi laat ik soms bezorgen, ook al woon ik om de hoek’

Dat Doetinchem veel leuks te bieden heeft, weten wij natuurlijk als geen ander. Deze week is Arlette...
Pim Gerritzen

De favorieten van Pim: ‘Bij Papatia stap je gegarandeerd blij naar buiten’

Onze rubriek 'favorieten van' is terug van weggeweest! Dat Doetinchem veel leuks te bieden heeft, we...
Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.