Doetinchem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

5 x deze favoriete dingen doet elke Doetinchemmer op dit moment

Door Kelly Heerink 29 maart 2020

Het is een gekke tijd: scholen zijn dicht, straten zijn leeg en een gezellig hapje en drankje met vrienden zit er niet in. Doetinchemmers zitten voornamelijk thuis en dan is de vraag: hoe vermaken we ons? Deze vijf dingen heb jij afgelopen week vast en zeker gedaan.

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Andere Doetinchemmers steunen

Eigen foto

Samen staan we sterk en daar zijn veel Doetinchemmers het mee eens. De afgelopen week zijn er tal van toffe initiatieven tot stand gekomen om andere Doetinchemmers een hart onder de riem te steken.

Lees er meer over:

Zo steken Doetinchemmers ouderen een hart onder de riem

Fakkels, ontroerende muziek en gezwaai: op Facebook kwam een hartverwarmend filmpje met een actie bi...
bestellen en afhalen

Uiteten aan je keukentafel: deze restaurants doen aan bezorgen en afhalen

Ga er maar aanstaan: je (horeca)onderneming runnen tijdens de coronacrisis. Door de maatregelen van ...

Opruimen, schoonmaken en klussen in huis

Foto: Pixabay

Als je zoveel thuis bent, ontkom je er niet aan: het huis is toe aan een opknapbeurt. De badkamer heeft een grondige schoonmaak nodig, de zolder moet opgeruimd worden en dat schilderij wil je al weken ophangen. Grote kans dat dit soort klusjes massaal zijn gedaan in Doetinchem.

Wandelen

Slangenburg
Foto: Kelly Heerink

Een rondje door de binnenstad, langs de Oude IJssel of naar de Kruisberg en de Slangenburg: je leert Doetinchem in coronatijd op een andere manier kennen. Normaal kun je de puf niet vinden om een rondje te wandelen, maar door al dat binnen zitten snak je naar wat frisse lucht. Pas op: houd anderhalve meter afstand!

Praatjes met stadsgenoten en buren

Eigen foto

De straten van Doetinchem mogen dan wel leeg zijn, maar Doetinchemmers hebben zeker contact met elkaar! Onderweg vanaf de fiets of in de winkel. Maar ook na een hele dag binnen zitten, is een praatje met de buren méér dan welkom! Wel op gepaste afstand natuurlijk. Er zijn zelfs buren die een borrel houden met elkaar, alleen blijft dan iedereen aan zijn kant van de schutting. Creatief!

Videobellen

Foto: Unsplash

Zeg eens eerlijk: heb jij ook nog nooit zoveel contact gehad met vrienden en familie als deze week? Vooral videobellen is hot and happening op dit moment. ’s Ochtends met je collega, tijdens de lunch even bijkletsen met je moeder of oma en ’s avonds is het tijd voor een groepsessie met vrienden.

Meer inspiratie om de zondag door te komen:

3 x online weekendtips: virtueel borrelen, pubquizzen of samen streamen

Dat je lief, je beste vriendinnen of je broer niet in de buurt zijn betekent nog niet dat je niks sa...
Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.