Ein-de-lijk: het Rode Mannetje gaat zich bekend maken

Door Eline Doldersum 13 juni 2018

Het is al máánden het gesprek van de dag: wie zit er in het pak van het Rode Mannetje? Gelukkig hoeven we niet lang meer te rikraaien want onze Rode Man gaat zich bekend maken. Ein-de-lijk!

Uiteraard komt de man achter dit geheimzinnige pak niet zomaar tevoorschijn. Doetinchem moet er wel iets voor doen. “Geld inzamelen”, vertelt de tolk van het Rode Mannetje als we hem ontmoeten in zijn huis aan de Boliestraat. “Het gedoneerde geld wordt gebruikt voor een grootse vuurwerkshow op de bruiloft van het Rode Mannetje en het Witte Vrouwtje!”

Streefbedrag

Uiteraard kan iedere Doetinchemmer – net als van het romantische huwelijk – meegenieten van deze show. “Hoe meer geld er gedoneerd wordt, hoe groter het vuurwerk. Máár als het bedrag van €2500,- binnen is op 7 juli, zal het Rode Mannetje zich in ieder geval bekend maken aan alle inwoners van Doetinchem!” We hebben alvast één tip: hij is een geboren Doetinchemmer.

Ware identiteit

Mochten we dit bedrag nou niet bij elkaar krijgen, dan is er nog wel een schrale troostprijs. “Bij het behalen van de €1250,- zal het Witte Vrouwtje onthullen wie ze écht is”, vertelt de tolk. Maar voor de ware identiteit van onze Rode Man zullen we tóch iets meer bij elkaar moeten sprokkelen. Wil je geld doneren om de bruiloft van dit bijzondere duo compleet te maken? Dat kan via deze link!

rode mannetje-en-het-witte-meisje-gaan-trouwen

5 x de leukste plekken in Doetinchem volgens het Rode Mannetje

Daar is ie weer: onze 'Leuk volgens local' rubriek! Hebben jullie 'm gemist? Wij wel! Want de beste ...

adv.