Doetinchem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De ware kerstgedachte: Doetinchemse kok Dolf-Jan kookt een gratis viergangendiner

Door Kelly Heerink 12 december 2019

Dit jaar was de Doetinchemse kok Dolf-Jan Wechgelaer vastbesloten om het nu écht voor elkaar te gaan krijgen, en dat is gelukt! Hij kookt op dinsdag 17 december een gratis kerstdiner voor Doetinchemmers die het financieel zwaar hebben.

“Ik zie jaarlijks de meest grandioze buffetten en diners voorbijkomen rond kerst en dacht dan altijd aan gezinnen die zich dat niét kunnen veroorloven”, vertelt Dolf-Jan, die zelf de sponsoring regelde. Veel Doetinchemse bedrijven boden hulp zodat hij het diner volledig gratis kan aanbieden. “Omdat Kerstmis een feestelijke periode voor iedereen zou moeten zijn”, vindt de kok.

Hulp van alle kanten

Broekhuis geeft een geldbedrag, Slagerij Bles sponsort al het vlees en voor kaas en nootjes kon de kok bij De Zuivelhoeve terecht. Het dessert en de patisserie nemen La Lorraine voor de rekening en alle drank wordt door Albert Heijn (Winkelcentrum De Bongerd) geleverd. Als een soort ‘vliegende kok’ werkt Dolf-Jan door heel Nederland, dus hij heeft een mooi netwerk opgebouwd. Het voorgerecht komt dan ook van ver: de RAI Amsterdam.

Kers op de taart

In de keuken van eetcafé De Bocht in Zelhem mag Dolf-Jan het eten voorbereiden en het serviesgoed en bestek lenen. De gedekte tafeltjes zien er dus goed uit. ICI Paris zorgt voor een leuke attentie en als kers op de taart is er zelfs aan het vervoer is gedacht! Autobedrijf Herwers sponsort een elektrische auto.

Wie prikt er een vorkje mee?

Met behulp van buurtcoaches die zijn aangesloten bij Buurtplein zijn 30 personen uit de gemeente Doetinchem uitgenodigd die mogen deelnemen aan het viergangendiner. Buurtplein hoopt dat het kerstdiner een succes wordt en dat er volgend jaar een vervolg komt. “Wellicht is het dan mogelijk om uit te breiden naar 60 personen zodat het makkelijker wordt om sponsoren te vinden of misschien wel een collega-kok hulp aanbiedt om mee te helpen koken.” Ken of ben jij zo iemand? Mail ons dan!

Lees ook:

Doe mee aan de indebuurt Doetinchem kerstkaartenactie voor eenzame ouderen

Stel je eens voor dat je de feestdagen helemaal alleen doorbrengt. Voor veel ouderen in Doetinchem i...
Kerstballen

Inspiratie! 7 x de eerste kerstbomen staan al in Doetinchem

Toen de Sint aankwam in Spanje, stond menig Doetinchemmer alweer zowat een kerstboom op te tuigen. E...


Meer over Buurtplein ontdekken?

Buurtplein

gemeente en lokale diensten

Gesloten08:30 - 17:00

Terborgseweg 21, Doetinchem

Bekijk meer:gemeente en lokale diensten

adv.