Waarom Tanja kapster is geworden en een ster is in het knippen van je krullen

Aangeboden door Esther Hairfashion 21 februari 2019

Tanja Duivesteijn van de Kraats is al 12 jaar één van de vaste gezichten bij Esther Hairfashion. Wat deze gepassioneerde kapster zo leuk vindt aan haar werk en waarom je bij haar moet zijn voor het knippen van je krullen? Dat vertelt ze hier!

Tanja knipt en kleurt al meer dan twaalf jaar het haar van heren, dames en kinderen bij Esther Hairfashion. “Ik ben kapster geworden om mensen gelukkig te maken met mooi haar. Het is elke keer weer een uitdaging om de klant tevreden de deur uit te laten gaan. Maar ook het contact met klanten vind ik één van de mooiste dingen aan mijn vak. Ik heb elke keer weer iemand anders in de stoel met een ander verhaal.”

Al zijn er ook klanten die met  regelmaat bij deze gepassioneerde kapster in de stoel kruipen. “Het leuke aan het werken in één salon is, dat je een vaste klantenkring opbouwt. Er zijn mensen die altijd gericht naar mij vragen als ze een afspraak maken. Dat blijft bijzonder. Met die mensen bouw je echt iets op”, vertelt ze stralend.

krulknippen-esther-hairfashion-doetinchem-kapper-4
Links Sandra en rechts Tanja

Creativiteit

Het specialisme van deze 38-jarige kapster? “Het knippen van krullen! Hier heb ik de afgelopen jaren verschillende cursussen voor gevolgd. Aan de hand van de speciale Curlsys techniek van Brian McLean, kan ik krullend haar minder laten krullen, maar ook een onzichtbare krul tevoorschijn toveren. Het resultaat? Een prachtige krul die niet pluist.”

“Het creatief bezig zijn met haar vind ik fantastisch”, vervolgt Tanja enthousiast. “Je kunt zoveel mooie dingen creëren. Van een compleet nieuwe look, een prachtige krullenbos, meer volume tot een warme kleur. Balayage, waarbij de bovenkant van het haar donker is dan de punten, is nog steeds erg populair. Subtiel en speels tegelijkertijd.”

Daar komt de bruid

Het creëren van bruid- en feestkapsels behoort ook tot één van de favoriete bezigheden van Tanja. “Het is fantastisch om een steentje bij te dragen aan de mooiste dag van het leven van een bruid. Niet alleen omdat je iets moois mag creëren, maar ook omdat je nauw betrokken bent. Ik weet vaak nog eerder welke bruidsjurk ze draagt dan haar familie. Dat is toch bijzonder?”

Als we Tanja vragen waarom Esther Hairfashion zo geliefd is in Doetinchem, hoeft ze niet lang na te denken. “Kwaliteit is voor ons heel belangrijk, we gaan altijd nét een stapje verder met ons gezellige team. Tijdens het inwerken van de kleur kunnen we bijvoorbeeld wimpers verven, nagels lakken of opmaken. Net wat de klant wenst. Als klanten dan uiteindelijk met een stralende lach de salon verlaten, kan onze dag niet meer stuk!”


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Esther Hairfashion. Meer over Esther Hairfashion ontdekken?

Esther Hairfashion kappers

Nu gesloten09:00 - 18:00

Plantenstraat 2a, Doetinchem

Bekijk meer:kappers

adv.