Doetinchem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Deze vier Doetinchemse schoonheden strijden om de titel Miss Gelderland

Door Pim Gerritzen 17 februari 2020

Al het moois kom natuurlijk uit Doetinchem. Dat weten wij natuurlijk als geen ander. Na de winst van de in Doetinchem geboren Nikki Prein staan er nu weer vier (!) Doetinchemse schoonheden in de spotlight. Zij staan in de finale van de verkiezing Miss Beauty én Miss Teen of Gelderland. De hoogste tijd om ze aan jullie voor te stellen!

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

‘Hele dag selfies maken? Absolute onzin’

Miss teen of Gelderland
Foto: eigen beeld

We trappen af met de jongste van het stel. De 16-jarige Fleur Bos staat in de finale van Miss Teen of Gelderland, een beauty contest voor meiden tussen de 16 en 18. Fleur droomt van jongs af aan al van een carrière op de catwalk. Toch was de beauty lange tijd niet zo zelfverzekerd als nu. “Dit veranderde toen ik werd gevraagd voor een wedstrijd van Michael Kors. Daar werd ik derde, dat gaf een enorme kik”, zegt Fleur trots.

Toen ze via Instagram werd benaderd voor deze missverkiezing sprong ze een gat in de lucht. Opvallend genoeg was het voor de provincie Overijssel. Ook Miss Teen of Gelderland ontdekte haar looks en nu is ze zelfs doorgestoten naar de finale. Gescout via Insta wil echter niet zeggen dat Fleur de hele dag selfies maakt voor de spiegel: “Absoluut niet, dat is echt een vooroordeel.” Het werk natuurlijk wel mee als je mooie foto’s plaatst, maar daar weet Fleur wel raad mee.

Haar moeder gaf de doorslag

Miss beauty of Gelderland
Foto: eigen beeld

‘Dat is toch niet iets voor mij?’, dacht Christel Provoost (22) toen ze via Instagram werd gescout voor de verkiezing Miss Beauty of Gelderland. De geboren en getogen Doetinchemse kreeg al zenuwen bij de gedachte alleen. Toch bleef het in haar achterhoofd spoken en na weken van dimdammen hakte ze de knoop door: Christel doet mee aan de Gelderse missverkiezing. “Mijn moeder gaf me het laatste zetje in de rug. Ik ben half Filipijns en schoonheidswedstrijden zijn onderdeel van de Filipijnse cultuur. Mijn moeder was super trots toen ik had besloten om tóch mee te doen”, legt ze uit.

Christel zag deze verkiezing en het traject als een kans om haar angsten te overwinnen. Haar vrienden en kennissen hoeven niet bang te zijn dat ze verandert door alle aandacht. “Ik ga nog gewoon zonder make-up naar de winkel, hoor (!)”, lacht Christel.

F*ck de haters

Miss Beauty of Gelderland
Foto: eigen beeld

Wij kunnen het ons totaal niet voorstellen, maar de Doetinchemse Mirte van Duijn (18) werd vroeger gepest. Ze zou niet mooi genoeg zijn. Met haar finaleplaats bij Miss Beauty of Gelderland bewijst ze al haar ‘haters’ het tegendeel. Nu sliden er dagelijks veel mensen in haar DM. Toen ze werd gescout, dacht ze eerst aan een ‘fakebericht’. Gelukkig voor Mirte was dit niet zo, want de verkiezing geeft haar zelfvertrouwen een flinke boost.

“Een vriendin vond het maar stom, zo’n schoonheidswedstrijd. Gelukkig zei mijn moeder direct dit echt iets voor mij is.” Voor Mirte staat Miss Beauty of Gelderland namelijk in het teken van persoonlijke groei. “Het Engels spreken was een uitdaging. De bikinironde ging dan juist weer heel goed. Nu op naar de winst.”

Haar vriend is haar grootste fan

Miss Beauty of Gelderland
Foto: eigen beeld

Bij de Doetinchemse Evelien de Vries verliep de scouting net iets anders. Ze voegde namelijk zelf een hashtag toe aan een van haar instaposts. Waarom? Nou Evelien wil gewoon heel graag deelnemen aan Miss Beauty of Gelderland. “De modellenwereld staat te boek als een harde wereld. Dat is bij deze verkiezing anders. Zij kijken serieus naar de persoon en het innerlijk”, zegt Evelien stellig.

Toch had de Doetinchemse de overtuigingskracht van haar vriend nodig om daadwerkelijk mee te doen. “Thuis had ik niets verteld. Als ik niet door zou komen, hoefde ik ook niets uit te leggen. Toen de casting dichterbij kwam, begon ik te twijfelen.” Gelukkig gaf haar vriend het laatste zetje. “Volgens hem was het zonde als ik deze kans liet schieten. Hij steunt me hier honderd procent in.”

Stemmen mag

Missen Gelderland
Foto: eigen beeld

Wij wensen onze Doetinchemse schoonheden natuurlijk veel succes in de finale op zaterdag 28 maart 2020. Jullie kunnen ze echter ook helpen! Hoe? Nou simpel door hier te stemmen. Er kan gestemd worden tot vrijdag 27 maart 23:59 uur.

Lees ook:

Evelien

De favorieten van Evelien: ‘Het gloednieuwe sushi walhalla in Doetinchem’

Dat Doetinchem veel leuks te bieden heeft, weten wij natuurlijk als geen ander. Toch zijn we altijd ...
Miss Beauty Nikki Prein gelderland

Nikki Prein is de mooiste en draagt de titel Miss Beauty of Gelderland 2019

Nikki Prein (21) is de mooiste van onze provincie en won afgelopen zaterdag de titel Miss Beauty of ...
de Beautyfabriek haar voor en na

De Beautyfabriek maakte een einde aan Marieke’s onzekerheid

Als je haar maar goed zit! Helaas gold dit lange tijd niet voor Marieke. Ze werd onzeker, maar geluk...
Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.