Doetinchem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Vier de liefde: de vonk sloeg tijdens carnaval over bij dit ‘boerenklompenbruidspaar’

Door Kelly Heerink 14 februari 2020

“Ik ging een keertje mee ‘carnavallen’ en vond het eigenlijk toch best een leuk feestje”, zegt Lichelle Schennink (28) die fervent vierder Nicholas Zaaijer (36) tegen ’t lijf liep. Dat was vier jaar geleden en sindsdien zijn ze een koppel. 

Nicholas viert al van kinds af aan carnaval. “Sinds 1991 ben ik actief betrokken bij jeugdvereniging CV de Blaoskoppen en dat doe ik nog steeds. En sinds 2007 zit ik ook in de Raad van Elf”, zegt hij, waarna Lichelle vervolgt: “Toen mijn vader in 2015 Prins Carnaval werd en ik in zijn gevolg zat werd ik ook in dat wereldje ondergedompeld.” Daarvoor vierde ze eigenlijk nooit echt carnaval. “Ik deed ’t dus direct goed.”

Na 4 jaar boerenklompenbruidspaar

Als gevolg trek je veel op met de Raad van Elf, dus zo geschiedde. Nu, vier jaar later, treden de Doetinchemmers tijdens carnavalsdinsdag (25 februari vanaf 11.15 uur) in het huwelijksbootje. Niet echt, maar als boerenklompenbruidspaar. Daarvoor word je gevraagd door de carnavalscommissie. Lichelle en Nicholas zijn een stuk jonger dan de stellen in voorgaande jaren.

Lees verder onder de foto: 

Foto: Edwin Heikamp

“We doen het ook net iets anders”, vertelt de toekomstige bruid, die de oude traditie in een modern (carnavals)jasje weet te gieten. “Dat zie je al aan onze kleding.” Lichelle houdt wel van de kleur rood. “We hopen dat iedereen komt met iets roods – een bloem, strik, stropdas, zakdoek of wat dan ook. Het is tenslotte de kleur van de liefde.” Het boerenklompenbruidspaar hoopt veel bruiloftsgasten te begroeten in de Spiegeltent, waar het feestje wordt gevierd. “Iedereen is welkom, ook als je geen lid bent van de vereniging”, weet Lichelle.

Openingsdans op klompen

Ze verzamelen in het centrum en worden opgehaald door de Hoogheid en zijn gevolg. Dan loopt de stoet gezamenlijk naar de tent. “Ik geloof ook dat de burgemeester komt, hij zal ons in het onecht verbinden.” Of ze ook nog een openingsdans doen? “Daar gaan we ons best voor doen”, zegt Lichelle die begint te lachen. “Het is wel op klompen, hè?”

‘Wat hij te veel heeft, heb ik te weinig’

Natuurlijk zijn we tot slot reuze benieuwd naar het geheim van deze relatie. “We voelen en vullen elkaar goed aan”, antwoordt Lichelle dan. “Wat hij te veel heeft, heb ik te weinig. En andersom.”

Misschien wil je dit ook lezen:

Love stories by Merle: qualitytime met badsessies bij Robert & Nathanja

De koude wintermaanden komen er weer aan. En hoe heerlijk is het dan om lekker met je geliefde onder...
Kaya van de nDikkenberg

Dappere Kaya zoekt gepeste jongeren én toerbus

Heb jij het meegekregen? De actie van Kaya van den Dikkenberg werd vorig jaar een groot succes! Maar...

LHBTheetje voor jongeren: een avond waar je helemaal jezelf kan zijn

Lesbisch, homo-, bi- of transseksueel: in deze tijd is jouw geaardheid steeds meer bespreekbaar. Ste...

adv.