Doetinchem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Van First Dates tot Wes & Yo: Nienke Driever fladdert graag door het leven

Door Pim Gerritzen 25 maart 2020

Vol passie en enthousiasme stortte Nienke Driever (34) uit Gaanderen zich op het romantische avontuur van televisieprogramma First Dates. Het bracht haar niet het gewenste resultaat en ook haar opmars op de arbeidsmarkt kwam abrupt tot stilstand door de coronacrisis. Nienke gaat echter niet bij de pakken neer zitten en kijkt vol goede moed naar de toekomst.

“Geheel onverwachts heb ik tóch liefde gevonden. Super toch? Jammer dat mijn toekomst op de arbeidsmarkt nu ietwat onzeker is, maar we gaan zien wat de toekomst brengt. “, zegt Nienke vol bravoure. De Gaanderense nam na de coronamaatregelen van 23 maart direct zelf het heft in handen.

‘Alles bij elkaar brengen’

Nienke is bezig met het ontwikkelen van een online platform met individuele lessen voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Een mix van didactische en emotionele ondersteuning, maar ook ontspanning en fun. “Op deze manier wil ik graag mijn steentje bijdragen aan ‘Happy Kids at Home’. Dit biedt mij als; juf, orthopedagoog, yogadocent, enthousiaste danser en ondernemer, de kans om alles bij elkaar te brengen. En het geeft ouders de gelegenheid om een uur wat voor zichzelf te doen. Ook niet onbelangrijk!”

‘Waarom ook niet’

Wie Nienke’s cv bekijkt, ziet een aantal uiteenlopende beroepen. “Ooit begon ik met een studie aan de pabo. Na mijn specialisatie als orthopedagoog kwam ik terecht in de jeugdzorg. Hier werkte ik graag tot allerlei veranderingen mij het plezier ontnamen. Toen ben ik gaan werken als weddingplanner”, vertelt ze over haar carrièrepad. Een fikse hersenschudding en een verbroken relatie gooiden roet in het eten voor de weddingsplanner. Toch diende zich al snel een nieuwe kans aan in onze hoofdstad. “Ik kreeg een woning aangeboden, dus dacht ‘waarom ook niet’. Toen pakte ik mijn koffers en vertrok naar Amsterdam en ging werken in een hotel.”

Lees verder onder de foto:

Nienke Driever
Foto: Ilena Ingwersen Photography

Haar avontuur in de hoofdstad kwam abrupt ten einde. “Het was een geweldige ervaring, maar ik moest mijn huis uit”, zegt Nienke. Een zoektocht naar een nieuwe woning in Amsterdam is de Doetinchemse nooit gestart. De constante hectiek en het gebrek aan rust deed Nienke besluiten terug te keren naar de Achterhoek. Als we vragen wat er nou zo leuk is aan deze regio komen we direct uit bij een veelbesproken onderwerp: het coronavirus. Nienke: “De kracht van Doetinchem is dat ondernemers in moeilijke tijden enorm creatief zijn. Iedereen gunt elkaar ook succes, want je moet het met z’n allen doen. We moeten aan onze toekomst denken.”

Van First Dates tot werken voor ‘Wes en Yo’

Typerend aan Nienke is haar spontaniteit en aanstekelijke enthousiasme. Deze eigenschappen brachten haar op bijzondere locaties. “Ik ontdek graag nieuwe dingen en ben leergierig, daarom ga ik graag leuke uitdagingen aan.” Eén van deze spontane beslissingen was om een tijdje naar Ibiza te gaan. “Ik zag op Facebook een leuke studio op het eiland. Dat leek me heerlijk, dus besloot te gaan”, zegt Nienke alsof het een dagelijkse routine is. “Daar kwam ik te werken in het restaurant van Wesley en Yolanthe. Helaas kon ik door mijn hersenschudding niet volle bak knallen. Dat heb ik onderschat, dus aan dit avontuur kwam al snel een einde.”

Lees verder onder de foto:

Nienke Driever
Nienke op de set van First Dates. Eigen beeld

Een andere spontane beslissing was haar deelname aan het televisieprogramma First Dates. “Mijn vriendinnen zeurden al een tijdje dat ik mee moest doen, maar ik zag het niet zitten. Om eerlijk te zijn was ik wel klaar met het online daten. Een leerzaam avontuur vol teleurstellingen. Ik kan wel zeggen dat ik het daten heb uitgespeeld”, lacht Nienke. De les die ze trok uit het daten is: altijd eerlijk zijn naar jezelf. Met deze wijsheid stortte ze zichzelf ook op het romantische avontuur van First Dates. Haar match bleek niet helemaal gelukkig gekozen. “Het was nog intensiever dan je in de aflevering ziet. Uiteindelijk was het een leuk gesprek en hij was héél complimenteus, maar de vonk sloeg niet over.”

Fladderend door het leven

De teleurstelling van de mislukte date verdween snel, want Nienke liep al snel haar prins op het witte paard tegen het lijf. “Het was op een feest tijdens Oud en Nieuw. We raakten in gesprek en hij bleek toch wel héél erg leuk”, biecht Nienke op. Nu geniet ze volop van de vlinders in haar buik en stort zich met goede moed op de toekomst. “Ik fladder graag door het leven en we gaan zien wat de toekomst brengt.”

Lees ook:

Bo Valerie

Instagrammer Bo Valerie fotografeert gewoon met haar iPhone X

Ze luistert ook naar de naam Bo, maar heet volledig Bo Valerie te Braak. Ons oog viel op haar Instag...

Binnenkijken bij: het prachtige ‘prinsessenhuis’ van Kelly dat te koop staat

De droom van elke vrouw: zo kun je de opgeknapte jaren dertig woning van de 28-jarige Kelly Elfring ...
Evelien

De favorieten van Evelien: ‘Het gloednieuwe sushi walhalla in Doetinchem’

Dat Doetinchem veel leuks te bieden heeft, weten wij natuurlijk als geen ander. Toch zijn we altijd ...

adv.