Tamara uit Doetinchem rent tegen kanker tijdens Rotterdamse marathon: ‘Voor mij extra bijzonder’

Foto: Tamara Verhagen

Voor veel hardloopfanaten is het dit weekend zover: de NN Marathon Rotterdam. Tamara Verhagen uit Doetinchem loopt voor de eerste keer het populaire parcours. En niet zomaar: ze doet mee om geld op te halen voor KWF Kankerbestrijding: ”Iedereen begrijpt mijn motivatie om mee te doen aan de marathon, omdat het zo dichtbij mij staat.”

De 41e editie van de NN Marathon Rotterdam vindt plaats op zaterdag 9 en zondag 10 april 2022. Voor Tamara een langgekoesterde wens die aankomend weekend in vervulling gaat. ”Ik loop al een tijdje hard, maar meedoen aan zo’n gigantische marathon leek mij echt heel erg speciaal.”

In de startblokken voor de marathon

De Doetinchemse stond twee jaar geleden in de startblokken om mee te doen aan de marathon, maar dit liep allemaal anders dan verwacht: ”In 2020 zou ik de marathon van Rotterdam al lopen, maar toen raakte ik geblesseerd, kregen mijn vader, zusje en schoonmoeder de diagnose kanker én kwam de pandemie om de hoek kijken. Om vele redenen was het dus niet mogelijk om de marathon te lopen, totdat ik deze editie voor KWF tegenkwam en dacht: dit moét ik gewoon doen. Voor mijzelf, het goede doel, maar vooral mijn vader, zusje en schoonmoeder.”

Tekst gaat verder onder de Instagrampost >

Embed niet geladen. Accepteer eventueel de cookies om deze te kunnen zien. Cookie-instellingen

‘Road to Rotterdam’ op Instagram

Het trainen voor het grote sportevenement legde de Doetinchemse vast om te delen op Instagram. Van prachtige hardlooplocaties tot de tussenstand van de donaties: alle voorbereidingen voor de Rotterdamse marathon komen voorbij op haar Instagrampagina. De reacties van volgers, maar vooral uit haar omgeving zijn overweldigend. ”Iedereen begrijpt mijn motivatie om mee te doen aan de marathon, omdat het zo dichtbij mij staat. Mijn vader, zus en schoonmoeder hebben het aan den lijve ondervonden hoe belangrijk het is dat er veel onderzoek wordt gedaan naar kanker. Zij vinden het dan ook ontzettend bijzonder dat ik dit doe.”

Geld ophalen voor KWF Kankerbestrijding

Voor de kankeronderzoeken is veel geld nodig. Daarom haalt Tamara – in aanloop en tijdens de marathon in Rotterdam – geld op voor KWF Kankerbestrijding. ”Nog steeds krijgt 1 op de 3 mensen in Nederland de diagnose kanker. Door mij te sponsoren tijdens de Rotterdamse marathon helpen we KWF met de financiering van belangrijk onderzoek naar kanker.” Op dit moment staat haar teller al op ruim 1800 euro. ”Extra bijzonder”, aldus Tamara. ”Het feit dat er zoveel mensen mij steunen voor dit goede doel maakt het heel speciaal en geeft het extra motivatie.”

Tamara werkt als gynaecoloog in het Slingeland ziekenhuis in Doetinchem, maar moet tijdens haar werk soms ook aan haar patiënten vertellen dat ze kanker hebben. ”Toen ik in mijn familie ook te maken kreeg met de ziekte heeft het mij op een andere manier de ogen geopend. Ik weet nu beter wat er achter de voordeur speelt bij families waar kanker voorkomt. Zelf behandel ik deze vrouwen niet, maar door de marathon te lopen kan ik tóch mijn steentje bijdragen voor iedereen die met kanker te maken krijgt.”

Gouden tips voor hardloopliefhebbers

De Rotterdamse marathon is bijna in zicht. Ondertussen heeft Tamara veel mooie hardlooproutes ontdekt. Hardlopen bij de Koekendaal is schitterend, maar langs de Kruisberg, de Oude IJssel en door het Bergherbos is ook fantastisch! Ook leuk om te doen is hardlopen over klompenpaden in Doetinchem. Dat is pas écht een gouden tip voor hardlopers! Na de marathon blijf ik deze omgevingen dan ook zeker opzoeken.”

Vlak voor de publicatie van het artikel heeft Tamara het verdrietige nieuws gedeeld dat haar vader is overleden. De redactie van indebuurt Doetinchem wenst Tamara, de familie en alle andere nabestaanden heel veel sterkte met dit verlies. Op Instagram schrijft Tamara:Mijn trainingsprogramma van honderd dagen was verweven met deze laatste fase. Ik ga dat zondag afronden in Rotterdam. Hoe? Geen idee..”

Geld doneren voor KWF Kankerbestrijding en Tamara sponsoren tijdens de grote marathon in Rotterdam? Dat kan via deze link.

KWF Kankerbestrijding

Vanaf 1949 heeft KWF, samen met iedereen die kanker bestrijdt, veel bereikt in het voorkomen, ontdekken en de behandeling van kanker. Met steun van de Nederlandse bevolking is er veel geïnvesteerd in wetenschappelijk onderzoek naar kanker, voorlichting en patiëntenondersteuning. Klik hier voor meer informatie over KWF Kankerbestrijding.

Meer lezen:

Meer in deze categorie

Doetinchemmer van de Week

Ga naar “Bijzonder! Doetinchemse Juliet (15) schrijft boek over overleden broer en zusje”

Bijzonder! Doetinchemse Juliet (15) schrijft boek over overleden broer en zusje

Ga naar “Christiaan (29) verhuisde naar de VS: ‘Een nuchtere Achterhoeker met een Amerikaans accent!’”

Christiaan (29) verhuisde naar de VS: ‘Een nuchtere Achterhoeker met een Amerikaans accent!’

Ga naar “Doetinchemmer Hans (35) reviewt allerlei toffe bordspellen: ‘Mijn baan is ook mijn hobby’”

Doetinchemmer Hans (35) reviewt allerlei toffe bordspellen: ‘Mijn baan is ook mijn hobby’

Hans Spellenwijs

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Pauline Wingelaar € 2,99”

Pauline Wingelaar € 2,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “Skechers sneakers 36 t/m 46 € 39,99”

Skechers sneakers 36 t/m 46 € 39,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00”

Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00

 • Kwantum
 • Geldig t/m 30 juni 2023
Ga naar “Mickey Mouse dekbedovertrek 100% katoen. € 24,99”

Mickey Mouse dekbedovertrek 100% katoen. € 24,99

 • ALDI
 • Geldig t/m 5 februari 2023
Ga naar “Dekbedovertrek € 9,99”

Dekbedovertrek € 9,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023

Vacatures

Ga naar “Ben jij onze nieuwe begeleider voor team De Bovenkruier?”

Ben jij onze nieuwe begeleider voor team De Bovenkruier?

 • Stichting Riwis Zorg & Welzijn
 • Parttime

Topper

Ga naar “Accountmanager”

Accountmanager

 • Pinkcube
 • Fulltime

Topper

Ga naar “Sales Representative”

Sales Representative

 • Pinkcube
 • Fulltime

Topper