Doetinchem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Ramon en zijn grote lach zijn voor oplettende kijkers heel vaak te zien op televisie

Door Kelly Heerink 13 augustus 2019

Ramon Wiendels (37) staat niet graag in de spotlights. Wél zit hij graag in het publiek bij tv-shows. En guess what? Daardoor staat-ie nu in de spotlights. 

Iedereen (inclusief wij) wil iets van Ramon weten, vooral na het verhaal in Libelle en in het AD. In de papieren krant stond hij maar liefst 14 keer paginagroot afgebeeld met screenshots uit het programma De Slimste Mens. De vraag luidde: ‘Wie is toch die man die al jaren voortdurend in beeld zit bij tv-programma’s?’ Nou, dát is dus Doetinchemmer én (zoals hij zelf grapt) ‘tvshowfreak’ Ramon.

Ken ik jou niet ergens van?

Ramon is doordeweeks werkzaam als administratief medewerker. Zijn vrije tijd vult hij grotendeels met reizen naar het westen om daar in de studio’s programma’s als De Slimste Mens, De S.P.E.L.show, Café Hendriks en Genee, 1 tegen 100, Miljoenenjacht, Lingo, The Masked Singer en Kassa! bij te wonen. Hij heeft het in het tv-publiek altijd ontzettend naar zijn zin en dat is te zien tijdens de uitzendingen. “Ik val nogal op, vanwege mijn lach”, zegt hij daarover. Heel af en toe wordt hij ‘thuis’ zelfs aangesproken door een onbekende. “Dan vragen ze op straat: Ken ik jou niet ergens van?” Het kwartje valt eigenlijk nooit direct. “Totdat ik mijn vermoeden uitleg. Vaak loopt dat uit op een leuk gesprekje.”

In de uitzending bij Qmusic

Tien jaar geleden nam Ramon’s buurman hem mee naar een opname van De Wereld Draait Door. Direct was-ie fan van het showwereldje. Of er een soort scene is? “Nee hoor”, volgens de fanaat. “Af en toe kom ik wel dezelfde mensen tegen, maar het is niet zo dat er één club is.” Dat maakt hem vrij uniek, waardoor de pers nu aan zijn lippen hangt. Maandagochtend deed hij zelfs live zijn verhaal bij Qmusic-dj Kai Merckx tijdens de ochtendshow. Het antwoord is inmiddels dus duidelijk, wie toch dat mannetje is dat de beeldbuis domineert.

adv.