Doetinchem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Powerkoppel Caitlin en Jurre lopen fluitend de Alternatieve Vierdaagse

Door Kelly Heerink 8 juli 2020

Caitlin Kappert (26) en Jurre Snelders (28) uit Doetinchem wandelen wat af samen! Gewoon, omdat dat fijn is. “Lekker je hoofd leegmaken en genieten van de natuur”, aldus Jurre waarna zijn vriendin toevoegt: “En je komt altijd wel weer iets tegen op de route.”

Routes uitstippelen; dat is aan Jurre wel besteed. Montferland richting Elten is een favorietje. “Vorig jaar dronken we dan wel even een biertje op het terras in Elten”, zegt Caitlin die zelf in de horeca werkt en dus extra geniet van zo’n eigen momentje. Tijdens corona zat dat er helaas niet in. “Toen wandelden we gewoon lekker door om er vervolgens thuis een drankje op te proosten.”

Nijmeegse Vierdaagse

Het stel liep vorig jaar de 50 kilometer(!) tijdens de Nijmeegse Vierdaagse. Dat doel stond namelijk op hun gezamenlijke bucketlist. Dat betekent dan ook hoogstwaarschijnlijk dat ze de 20 kilometer tijdens deze Alternatieve Vierdaagse fluitend uitlopen. “We wilden het deze zomer al rustig aandoen en toen dit alternatief voorbij kwam, dachten we: perfect!” Deze afstand lopen de wandelaars tussen het werken door. “We hoeven geen vrij te nemen én het is allemaal in de buurt.”

Lees verder onder de foto:

Nijmegen 2019. Eigen foto

“We hebben door de tijd in quarantaine meer gewandeld dan vorig jaar tijdens het oefenen voor de Nijmeegse Vierdaagse”, zegt Caitlin met een lach die in 2019 pas na drie keer werd ingeloot en daardoor minder tijd had om goed te oefenen. Toch mochten ze allebei de felbegeerde medaille innen, om vervolgens te feesten. Dat gedeelte zit er dit jaar natuurlijk niet in, maar dat maakt ze niets uit.

Wandelen vs. Netflix

Het gaat namelijk om het wandelen zelf! “We zijn erg actief aangelegd en zijn graag buiten”, aldus het stel. “Een lange wandeling is super op een vrije zondag – een hele dag Netflixen is gewoon niks voor ons.”
Denk jij als lezer nou; over die Alternatieve Vierdaagse wil ik meer weten! Goed nieuws, want je kan je nog steeds inschrijven.

Lees er in dit artikel alles over:

nazomer herfst wandelen ANP

De Vierdaagse lopen rond Doetinchem: zo doe je dat

Als wandelfan heb je vast (net als wij) een traantje weggepinkt toen je hoorde dat de Nijmeegse Vier...

adv.