Once in a lifetime: dit is waarom Owen mag optreden voor de koning

Door Melisa Verheijen 9 april 2019

Hoe gaaf?! Owen Evers (21) mag op Koningsdag in Amersfoort optreden voor de koning. Dit doet hij niet alleen, hij treedt samen op met SkyMotion, een verticaal dansgezelschap uit Doetinchem. 

We horen je denken, verticaal dansgezelschap? Hoe zit dat?! Owen vertelt: “We zijn een groep jonge mensen die verticaal tegen de muur dansen. We hebben enorm veel passie voor wat we doen. Internationaal street arts festival Spoffin organiseert het optreden en haalt ons naar Amersfoort. We gaan de 27ste echt iets spectaculairs neerzetten.”

Rapper Ginger

Wat ze precies gaan doen is nog een verrassing, maar Owen kan al wel verklappen dat SkyMotion de voorstelling zal spelen aan de Onze Lieve Vrouwetoren en dat ze worden begeleid door het Amersfoorts Jeugd Orkest, operazangeres Maria Fiselier en rapper Ginger.

owen evers mag optreden voor de koning 2

Paar miljoen kijkers

“Ik vind het een hele eer dat we voor koning Willem-Alexander mogen spelen, maar het brengt ook een hoop spanning met zich mee”, zegt Owen. “Zoiets maak je natuurlijk niet dagelijks mee. En wat dacht je van de paar miljoen kijkers? Het wordt live uitgezonden op NOS.” Owen hoopt dat SkyMotion de koninklijke familie weet te verrassen en dat ze er vooral van genieten.

‘De koning hang je niet zomaar een een touwtje’

Maxima houdt ook wel van een dansje, wat nou als ze mee wilt doen? “De koning of koningin kan je niet zomaar aan een touwtje hangen”, lacht Owen. “Het vergt ook discipline en een bepaalde techniek.” Wij gaan kijken!

koningsdag-doetinchem-4

Koningsdag Doetinchem 2019: dit is er te doen

Het centrum van Doetinchem kleurt zaterdag 27 april oranje om de verjaardag van onze koning te viere...

Plekje huren op de Kindervrijmarkt op Koningsdag 2019 in Doetinchem: zo werkt het!

Kunnen we straks Koningsdag vieren op het nieuwe horecaplein in de Grutstraat?

adv.