Moeder van 12-jarig autistisch jongetje vraagt om hulp

Door Melisa Verheijen 13 maart 2018

Wij kregen vanochtend een hulpkreet in onze mailbox. Hellen van Londen-Lenting schreef: ‘Ik heb een hele grote vraag’. Onze nieuwsgierigheid werd meteen gewekt en lazen verder. De Doetinchemse schrijft dat ze moeder is van een autistisch jongetje, genaamd Sem (12).

“Sem is een lief, teruggetrokken jongetje dat gevoelig is voor spanningen. Als hij structuur heeft, gaat het goed, maar als er onverwachte dingen gebeuren, raakt hij overstuur. Dit uit zich in migraine en ‘spugen’. De laatste twee jaar zijn er helaas veel onverwachte dingen gebeurd.

Pech

We hebben te maken gehad met een stroomstoring, waterschade tijdens de afgelopen storm, Sem’s zusje kreeg een abces, hij is zelf gebeten door een hond en als klap op de vuurpijl kregen we ook nog een schoorsteenbrand. Ja, we hebben veel pech gehad. Sem ging hierdoor erg achteruit, kreeg steeds meer hoofdpijn en at slecht. Hij weegt nu maar 30 kilo en moet veel aankomen om op een normaal gewicht te komen. Maar hij eet alleen als je hem duidelijk vertelt dat hij moet eten, dat is als moeder natuurlijk beangstigend.

Sophie

Toch is er altijd een houvast voor Sem: zijn hondje Sophie. Het werd een paar jaar geleden tijd voor wat positiefs. We kochten een hondje. De teckel en mijn zoon zijn onafscheidelijk. Het eerste wat Sem doet als hij thuis komt, is Sophie begroeten. Ze liggen gezellig samen op de bank televisie te kijken, communiceren met elkaar zoals alleen zij dat samen kunnen en als Sem verdrietig is, knuffelt hij met zijn pup. Mijn zoon is vaak verdrietig, omdat hij spanningen niet goed aankan. Ik moet hem bijvoorbeeld vaak ophalen van kinderfeestjes, omdat hij dan weer migraine krijgt. Hij huilt dan veel, maar bij Sophie kan hij zijn gevoel kwijt.

sem-en-sophie

Operatie

Maar wat blijkt nu? Sophie heeft levershunt, een aangeboren afwijking, en dat vinden we verschrikkelijk. Voor Sem, maar ook voor onszelf natuurlijk. We zijn gek op dat beestje. We hebben al veel geprobeerd, maar een operatie is de enige optie en daar hebben we het geld niet voor. Ik zat met mijn handen in het haar en heb mensen om hulp gevraagd. Zij hielpen mij een doneeractie op te zetten. In het begin voelde ik schaamte, maar ik krijg de liefste berichten in mijn brievenbus. Dat geeft me de moed om door te gaan met de actie.

Vandaar dat ik alle indebuurt lezers wil vragen te doneren, zodat de operatie voor Sophie gerealiseerd kan worden en Sem niet verder achteruit gaat. Ik denk niet dat hij de klap van het overlijden van Sophie erbij kan hebben. Deze twee moeten bij elkaar blijven.”

Doneren

Wil jij Hellen graag helpen en de operatie voor Sophie mogelijk maken? Doneren kan via deze link.

adv.