Model Esmé durft te dromen: ‘Ik wil uiteindelijk een moestuin en op een eiland wonen’

Internationaal model Esmé Wissels (26) woont in hartje Amsterdam, vliegt regelmatig op en neer naar wereldsteden als Milaan en Parijs, maar is ook best vaak in haar geboortestad Doetinchem te vinden. “Hier wonen mijn familie en goede vrienden en kom ik tot rust, zeker omdat de andere steden erg bruisend en overloaded zijn.”

“Op een willekeurige zondagmiddag bladerde ik als 14-jarige door het magazine Glamour en mijn oog viel op een model dat best veel van mij weg had.” Ze had toen al eens meegelopen met een kleine modeshow die vanuit haar moeders werk in het Slingeland Ziekenhuis werd georganiseerd. “Collega’s en kinderen konden hieraan meedoen en ik vond dat hartstikke spannend, maar vooral erg leuk.”

Schot in de roos

Achteraf kreeg ik veel complimenten – ik moest er ‘echt iets mee gaan doen’. Met die gedachte mailde ze naar het modellenbureau waar het model dat zo op haar leek stond ingeschreven. “Die gegevens stonden in het fotobijschrift. En meteen was het raak!”, vertelt ze. Dus ineens werkte de nog piepjonge Esmé voor ELLEgirl, Glamour en stelde zich voor in Parijs aan een groot modellenbureau. “Mijn lieve moeder ging toen met mij mee.”

Lees verder onder de foto’s: 

Pittige Fashionweeks

Toen Esmé pas 17 jaar oud was, liep ze al de grote fashionshows in Parijs, Londen, Milaan en New York. Haar eerste Fashionweek was heel hectisch, maar ook heel tof. “Een hele ervaring. Je bent dan bijna vijf weken van huis, waarin je iedere week in een andere modestad shows loopt.” In de jaren erna heeft Esmé deels fulltime modellenwerk gedaan, maar ook de studie Media, Informatie & Communicatie afgerond. “Sinds drie jaar werk ik weer fulltime als model.”

Bijzondere connecties

Is Esmé dan altijd op pad?, horen we je denken. Nee, dat niet. “Maar daar zou ik overigens wel voor kunnen kiezen”, legt ze uit. Soms woon ik één of twee maanden in Londen, Parijs of Milaan, maar nu ik wat ouder word, hecht ik meer waarde aan het maken en het behouden van bijzondere connecties met mensen.” Dat betekent dat ze vaker voor een werkdag op en neer vliegt, om zo meer tijd ’thuis’ door te brengen.

De beste koffiezaakjes ontdekken

Ze is vooral een veelgevraagd model in Parijs en Milaan en in deze steden is het model dan ook vaak te vinden. Naast werken, ontdekt ze in haar vrije tijd ook veel van deze steden. “Nieuwsgierigheid zit in mijn aard, dus ik vermaak me uitstekend in mijn vrije uurtjes: ronddwalen, de beste koffiezaakjes ontdekken, nieuwe mensen ontmoeten en boeken lezen.”

Stevig in je schoenen staan

Haar modellenwerk bestaat uit zogeheten jobs en castings. Minder leuk is bijvoorbeeld om 5.00 uur ’s ochtends aanwezig moeten zijn bij een klus. “Plus dat je geen vaste collega’s hebt en afwijzingen krijgt. Soms heb ik ook te maken met klanten die tijdens castings heel eerlijk ieder detail van mijn lichaam bespreken die ze niet aanstaan.” De kunst? Stevig in je schoenen staan. “Dat heb ik inmiddels na jaren ervaring wel geleerd en daar ben ik ook erg trots op!”

Lees verder onder de foto’s: 

Mooie connecties maken

Haar werk is vooral ook erg leuk en bijzonder. Als model kruipt Esmé vaak in een andere rol en soms komt ze vanwege shoots op idyllische of verborgen plekken waar ze anders niet zo snel zou komen. “Daarbij vind ik de interactie met nieuwe mensen op een set heel interessant. Dan heb ik ineens een heel mooi gesprek met een ‘vreemde’ – waardoor ik weer huiswaarts keer met nieuwe inzichten.”

Wonen op een eiland

Esmé durft te dromen. “Ik ben nogal avontuurlijk ingesteld. Ik hoop nog wat jaren als model te werken en ben bezig met het opzetten van mijn eigen natuurlijke skincarelijn. Daaruit haal ik veel voldoening en energie.” Vervolgens zegt ze al giechelend: “En ik wil heel graag een gezinnetje, moestuin en op een eiland wonen. Weg van de drukte, heerlijk in de natuur.”
“Waar? Geen idee, maar er is nog genoeg tijd om dat uit te zoeken.”

Meer in deze categorie

Doetinchemmer van de Week

Ga naar “Bijzonder! Doetinchemse Juliet (15) schrijft boek over overleden broer en zusje”

Bijzonder! Doetinchemse Juliet (15) schrijft boek over overleden broer en zusje

Ga naar “Christiaan (29) verhuisde naar de VS: ‘Een nuchtere Achterhoeker met een Amerikaans accent!’”

Christiaan (29) verhuisde naar de VS: ‘Een nuchtere Achterhoeker met een Amerikaans accent!’

Ga naar “Doetinchemmer Hans (35) reviewt allerlei toffe bordspellen: ‘Mijn baan is ook mijn hobby’”

Doetinchemmer Hans (35) reviewt allerlei toffe bordspellen: ‘Mijn baan is ook mijn hobby’

Hans Spellenwijs

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Pauline Wingelaar € 2,99”

Pauline Wingelaar € 2,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “Skechers sneakers 36 t/m 46 € 39,99”

Skechers sneakers 36 t/m 46 € 39,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00”

Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00

 • Kwantum
 • Geldig t/m 30 juni 2023
Ga naar “Mickey Mouse dekbedovertrek 100% katoen. € 24,99”

Mickey Mouse dekbedovertrek 100% katoen. € 24,99

 • ALDI
 • Geldig t/m 5 februari 2023
Ga naar “Dekbedovertrek € 9,99”

Dekbedovertrek € 9,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023

Vacatures

Ga naar “Ben jij onze nieuwe begeleider voor team De Bovenkruier?”

Ben jij onze nieuwe begeleider voor team De Bovenkruier?

 • Stichting Riwis Zorg & Welzijn
 • Parttime

Topper

Ga naar “Accountmanager”

Accountmanager

 • Pinkcube
 • Fulltime

Topper

Ga naar “Sales Representative”

Sales Representative

 • Pinkcube
 • Fulltime

Topper