Doetinchem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Just Order: De Doetinchemse oplossing voor anderhalvemeterprobleem in de horeca

Door Pim Gerritzen 12 mei 2020

De horeca in de anderhalvemetersamenleving: het blijft een grote puzzel. Doetinchemmers Bengt Bennink (25) en Bram Hoogenkamp (23) stortten zich op deze puzzel en ontwikkelden Just Order. Een simpele en innovatieve manier om straks op een veilige manier weer te genieten van de horeca.

“Beiden zijn we veel in de horeca te vinden én we vinden het leuk om in oplossingen te denken. Het uitgangspunt van het anderhalvemeterdilemma is volgens ons dat gasten zich straks veilig moeten voelen in de horeca. We willen dan ook zo snel mogelijk van start.”

Anderhalvemeterdilemma?

Hoe gaat de de horeca straks om met de anderhalvemetermaatschappij? Met deze vraag dwaalde Bengt op zijn fiets door de Achterhoek. Toen hij een verfrissend watertje wilde scoren bij de Beachclub Stroombroek kwam hij in gesprek met de eigenaar. Deze worstelde met dezelfde vraag. De meest voor de hand liggende oplossing was een oproepsysteem met coasters – schrijven die beginnen te trillen als de bestelling klaar is – maar deze zijn erg prijzig. Dat moet makkelijker kunnen, bedacht Bengt zich toen. Samen met Bram Hoogenkamp boog hij zich over het anderhalvemeterdilemma en zo ontwikkelden ze Just Order.

Zo snel mogelijk van start

“Beiden zijn we veel in de horeca te vinden én we vinden het leuk om in oplossingen te denken. Het uitgangspunt van het anderhalvemeterdilemma is volgens ons dat gasten zich straks veilig moeten voelen in de horeca. We willen dan ook zo snel mogelijk van start.”

Mobiele telefoon de oplossing

Het tweetal kwam al snel uit bij de mobiele telefoon. “Iedereen heeft tegenwoordig zijn mobiel op zak, zowel jong als oud”, steekt Bengt van wal. De Doetinchemmers realiseerden zich al snel dat een applicatie weer de nodige obstakels met zich meebrengt. “Voor een app is iedereen afhankelijk van internet. Ook is het voor oudere mensen soms een hele speurtocht om het te installeren. Just Order moet voor iedereen simpel te gebruiken zijn. Anders heeft de horeca er nog niets aan.”

‘Bijna iedereen heeft het onbeperkt’

Om Just Order voor iedereen gebruiksvriendelijk te maken, werkt deze horecatool met sms’jes. Je weet wel, die dingen die we tien jaar terug stuurden naar vrienden om af te spreken hoe laat we de kroeg in gaan. “Bijna iedere telefoonabonnement heeft tegenwoordig onbeperkt sms’en. Daarnaast heb je er geen internet voor nodig en is het iets wat iedereen onder de knie heeft. Dat kan haast niet mis gaan”, zegt Bengt.

Kwestie van je bestelling sms’en

Klinkt allemaal mooi, maar hoe gaat het precies in zijn werk? Bram Hoogenkamp legt het ons uit: “Bij horecagelegenheden die Just Order gebruiken geven gasten hun telefoonnummer door. Deze wordt gekoppeld aan een tafelnummer. Vervolgens kunnen zij op hun gemak door de menukaart struinen op zoek naar hun favoriete gerecht of drankje. Keuze gemaakt, dan is het slechts een kwestie van je bestelling sms’en naar het nummer van de zaak.

Lees verder onder de video: 

‘Ondersteuning kassasysteem’

Bij de horecaonderneming komen de bestellingen vervolgens snel en overzichtelijk binnen op een apparaat gebruik maakt van Just Order. “Voor horecaondernemers is onze tool een ondersteuning voor het kassasysteem. Zij kunnen alle bestellingen snel en overzichtelijk verzamelen en doorzetten naar de bar óf keuken”, legt Bram uit. Volgens hem hoeven horecaondernemers ook niet te vrezen dat het dagen duurt voor ze up and running zijn. “In slechts vijftien minuten draait je hele zaak soepel op Just Order. Het enige wat zij nodig hebben is een eigen apparaat, waarop wij het kunnen installeren. Het liefst met touchscreen!”

Ben óf ken jij nou een horecaondernemer die het anderhalvemeterdilemma in de horeca de baas wil zijn? Bekijk dan snel de mogelijkheden van Just Order. Dan zien we elkaar vanaf 1 juni weer veilig op het terras.

Lees ook:

Oordoppen Pluggerz

Coronaproblemen: met deze tips doorsta je ook de nieuwe lockdownfase

We leven in vreemde tijden. Tijdens de persconferentie van 6 mei 2020 werd bekend dat we stap voor s...
coronamaatregelen

Versoepelde coronamaatregelen in Doetinchem: ‘Direct al 200 boekingen’

De professionele schaar kan volgende week door de te lange lokken van Doetinchemmers. Het kabinet he...

Bas Snelting maakte deze film met coronaboodschap op De Ooymanhoeve [VIDEO]

De Doetinchemse Bas Snelting (29) maakte een video met een boodschap. "Om wat positiviteit de wereld...

adv.