Doetinchem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Joucke laat in aanloop van de Zwarte Cross de Achterhoekse vlag tatoeëren

Door Kelly Heerink 16 juli 2019

Voordat Joucke Modderkolk (28) op de ‘pijnbank’ plaatsneemt, is het nog de bedoeling dat de tattoo van de Achterhoekse vlag op zijn bil wordt gezet. Toch is hij allesbehalve zenuwachtig. “Ik vind het wel grappig”, zegt hij. En zo begon het idee dan ook; als een geintje.

“Omdat er op mijn lijf bijna geen huidskleur meer te zien is, zei mijn broertje: dan zet je ‘m toch op je reet!” Toch is het Jeroen Peters – eigenaar en tatoeëerder bij Inkt & Naalden – die de ludieke actie staakt. Wat blijkt? Er zitten teveel zenuwen in ons achterwerk.

Binnen een mum van tijd wordt er een ander plekje uitgekozen. Dichtbij de bil, het dijbeen. “Prima”, vindt Joucke. Daarna schrijft Jeroen er nog met zijn inktnaald #ZC bij.

Achterhoeker

Dat die inmiddels welbekende regiovlag nu voorgoed op zijn lijf staat, vindt de impulsieve Joucke geen probleem. “Ik ben en voel me ook echt een Achterhoeker. Zo staat mijn verhaal ook in het onlangs verschenen boek Achterhoekse Kearls 2.”

Daarbij is de meesterbarbier een groot fan van het festival, waar hij met zijn team zowel baarden als vrouwenbenen zal scheren. “Ik wilde per se dat deze afspraak vóór de Zwarte Cross zou plaatsvinden”, zegt Joucke, die zichzelf omschrijft als een moderne nozem. “De sfeer die daar hangt past helemaal in mijn straatje.”

Foto: Melisa Verheijen
Foto: Melisa Verheijen
Foto: Melisa Verheijen
Foto: Melisa Verheijen
Foto: Melisa Verheijen
Foto: Melisa Verheijen
Foto: Melisa Verheijen
Foto: Melisa Verheijen
Foto: Melisa Verheijen

Lees ook:

Joucke Modderkolk Joucke's Barbershop

Hoe is het nu met: Joucke Modderkolk van Joucke’s Barbershop

Zo'n anderhalf jaar geleden spraken we Joucke Modderkolk over zijn barbershop. De zaak draaide goed,...

Stadsliefde vereeuwigd op je lijf: inwoners met een Doetinchemse tattoo

Joucke’s Barbershop maakt hilarisch filmpje over dealen van harddrugs in kapperszaak aan Nieuwstad: ‘Wij waren het niet!’

Dit zijn volgens jullie de beste tattooshops van Doetinchem

 

adv.